1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
V malé misce promíchejte nadrcený rozmarýn, 4 rozmělněné stroužky česneku, šťávu i nastrouhanou kůruz ½ citronu a slunečnicový olej. Bylinkovou marinádu důkladně vmasírujte do masa. Osolte a opepřete.
3
Maso dejte do pekáčku, podlijte zeleninovým vývarem a pečte 15 minut. Poté přikryjte poklicí, stáhněte teplotu na 170 °C a pečte dalších 90 minut.
4
K přípravě pesta přiveďte v kastrůlku vodu k varu, osolte, vsypte 100 g hrášku a vařte 4 minuty. Slijte a nechte vychladnout. Přesypte do mixéru spolu s očištěným stroužkem česneku, najemno nastrouhaným sýrem, piniovými oříšky, mátou, solí, pepřem a rozmixujte. Během mixování pomalu přilévejte olivový olej, až do jemné konzistence pesta.
5
Před dopečením masa rozpusťte v pánvi máslo. Vsypte na kostičky pokrájenou slaninu a osmahněte dokřupava. Vsypte 200 g hrášku a na kousky pokrájený salát. Vlijte citronovou šťávu, osolte a opepřete. Zakryjte a duste 5 minut.
6
Maso podávejte s dušenou zeleninou a připraveným pestem, kterým si každý může maso i kaši dochutit.
1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
V malé misce promíchejte nadrcený rozmarýn, 4 rozmělněné stroužky česneku, šťávu i nastrouhanou kůruz ½ citronu a slunečnicový olej. Bylinkovou marinádu důkladně vmasírujte do masa. Osolte a opepřete.
3
Maso dejte do pekáčku, podlijte zeleninovým vývarem a pečte 15 minut. Poté přikryjte poklicí, stáhněte teplotu na 170 °C a pečte dalších 90 minut.
4
K přípravě pesta přiveďte v kastrůlku vodu k varu, osolte, vsypte 100 g hrášku a vařte 4 minuty. Slijte a nechte vychladnout. Přesypte do mixéru spolu s očištěným stroužkem česneku, najemno nastrouhaným sýrem, piniovými oříšky, mátou, solí, pepřem a rozmixujte. Během mixování pomalu přilévejte olivový olej, až do jemné konzistence pesta.
5
Před dopečením masa rozpusťte v pánvi máslo. Vsypte na kostičky pokrájenou slaninu a osmahněte dokřupava. Vsypte 200 g hrášku a na kousky pokrájený salát. Vlijte citronovou šťávu, osolte a opepřete. Zakryjte a duste 5 minut.
6
Maso podávejte s dušenou zeleninou a připraveným pestem, kterým si každý může maso i kaši dochutit.