Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJehněčí kýta s hráškovým pestem
Albert logoAlbert logo
  • Jehněčí kýta s hráškovým pestem

Jehněčí kýta s hráškovým pestem

Jehněčí kýta s hráškovým pestem
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 5 g
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Česnek 5 strouž.
  • Citron 1 ks
  • Jehněčí kýta 1 kg
  • Olej slunečnicový 60 ml
  • Sůl
  • Vývar zeleninový 200 ml
  • Pepř
  • Piniové oříšky 30 g
  • Hrášek mražený 300 g
  • Parmazán 100 g
  • Máta 1 hrs.
  • Olej olivový 150 ml
  • Salát Little gem 3 ks
  • Slanina 100 g
  • Máslo 5 g
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Česnek 5 strouž.
  • Citron 1 ks
  • Jehněčí kýta 1 kg
  • Olej slunečnicový 60 ml
  • Sůl
  • Vývar zeleninový 200 ml
  • Pepř
  • Piniové oříšky 30 g
  • Hrášek mražený 300 g
  • Parmazán 100 g
  • Máta 1 hrs.
  • Olej olivový 150 ml
  • Salát Little gem 3 ks

Příprava

1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
V malé misce promíchejte nadrcený rozmarýn, 4 rozmělněné stroužky česneku, šťávu i nastrouhanou kůruz ½ citronu a slunečnicový olej. Bylinkovou marinádu důkladně vmasírujte do masa. Osolte a opepřete.
3
Maso dejte do pekáčku, podlijte zeleninovým vývarem a pečte 15 minut. Poté přikryjte poklicí, stáhněte teplotu na 170 °C a pečte dalších 90 minut.
4
K přípravě pesta přiveďte v kastrůlku vodu k varu, osolte, vsypte 100 g hrášku a vařte 4 minuty. Slijte a nechte vychladnout. Přesypte do mixéru spolu s očištěným stroužkem česneku, najemno nastrouhaným sýrem, piniovými oříšky, mátou, solí, pepřem a rozmixujte. Během mixování pomalu přilévejte olivový olej, až do jemné konzistence pesta.
5
Před dopečením masa rozpusťte v pánvi máslo. Vsypte na kostičky pokrájenou slaninu a osmahněte dokřupava. Vsypte 200 g hrášku a na kousky pokrájený salát. Vlijte citronovou šťávu, osolte a opepřete. Zakryjte a duste 5 minut.
6
Maso podávejte s dušenou zeleninou a připraveným pestem, kterým si každý může maso i kaši dochutit.
1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
V malé misce promíchejte nadrcený rozmarýn, 4 rozmělněné stroužky česneku, šťávu i nastrouhanou kůruz ½ citronu a slunečnicový olej. Bylinkovou marinádu důkladně vmasírujte do masa. Osolte a opepřete.
3
Maso dejte do pekáčku, podlijte zeleninovým vývarem a pečte 15 minut. Poté přikryjte poklicí, stáhněte teplotu na 170 °C a pečte dalších 90 minut.
4
K přípravě pesta přiveďte v kastrůlku vodu k varu, osolte, vsypte 100 g hrášku a vařte 4 minuty. Slijte a nechte vychladnout. Přesypte do mixéru spolu s očištěným stroužkem česneku, najemno nastrouhaným sýrem, piniovými oříšky, mátou, solí, pepřem a rozmixujte. Během mixování pomalu přilévejte olivový olej, až do jemné konzistence pesta.
5
Před dopečením masa rozpusťte v pánvi máslo. Vsypte na kostičky pokrájenou slaninu a osmahněte dokřupava. Vsypte 200 g hrášku a na kousky pokrájený salát. Vlijte citronovou šťávu, osolte a opepřete. Zakryjte a duste 5 minut.
6
Maso podávejte s dušenou zeleninou a připraveným pestem, kterým si každý může maso i kaši dochutit.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 5 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 47 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 5 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 19 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 47 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.