1
Hledáte recept na sváteční hostinu? Vyzkoušejte náš recept na jehněčí kýtu na tymiánu a červeném víně.
3
Otrhejte lístky všech bylinek, nasekejte je najemno, dejte do misky, přidejte utřené stroužky česneku, změklé máslo i olej a promíchejte.
4
Přidejte sůl a pastu vetřete dovnitř vykostěné jehněčí kýty. Pokud je potřeba, maso svažte kuchyňským provázkem do úhledného válečku.
5
Naplněnou kýtu zvenku osolte a opepřete.
6
Troubu předehřejte na 160 °C.
7
Velký litinový hrnec s nepřilnavým dnem rozpalte, vlijte 3 lžíce olivového oleje, a pak na něm ze všech stran opečte kýtu, aby se maso zatáhlo.
8
Poté ho vyndejte na talíř a do kastrolu naopak nahrňte cibuli a 10 minut opékejte doměkka.
9
Přidejte tymián, osolte a opepřete, a poté na cibuli posaďte jehněčí maso.
10
Přilijte víno a těsně přiklopte. Pečte 3 hodiny. Vyndejte z trouby, nechte chvíli odpočinout a jehněčí nakrájejte na plátky.
1
Hledáte recept na sváteční hostinu? Vyzkoušejte náš recept na jehněčí kýtu na tymiánu a červeném víně.
3
Otrhejte lístky všech bylinek, nasekejte je najemno, dejte do misky, přidejte utřené stroužky česneku, změklé máslo i olej a promíchejte.
4
Přidejte sůl a pastu vetřete dovnitř vykostěné jehněčí kýty. Pokud je potřeba, maso svažte kuchyňským provázkem do úhledného válečku.
5
Naplněnou kýtu zvenku osolte a opepřete.
6
Troubu předehřejte na 160 °C.
7
Velký litinový hrnec s nepřilnavým dnem rozpalte, vlijte 3 lžíce olivového oleje, a pak na něm ze všech stran opečte kýtu, aby se maso zatáhlo.
8
Poté ho vyndejte na talíř a do kastrolu naopak nahrňte cibuli a 10 minut opékejte doměkka.
9
Přidejte tymián, osolte a opepřete, a poté na cibuli posaďte jehněčí maso.
10
Přilijte víno a těsně přiklopte. Pečte 3 hodiny. Vyndejte z trouby, nechte chvíli odpočinout a jehněčí nakrájejte na plátky.