1
Začněte s ratatouille. Rozpalte na hluboké pánvi olej a krátce na něm opečte cibuli a česnek. Pak přidejte mrkev, řapíkatý celer, lilek a cuketu. Přidejte rajčata, rozmarýn, tymián, podlijte vínem a pomalu vařte 20 minut. Mezitím uvařte oloupané brambory v osolené vodě. Slijte vodu, pokapejte je olejem, citronovou šťávou, rozšťouchejte a nechte zatím přiklopené.
2
Rozehřejte troubu na 180 °C. Jehněčí kotletky opláchněte, osušte, osolte a opepřete a v rozpálené pánvi, která se hodí do trouby, s troškou oleje opečte z obou stran. Opečené kotletky přesuňte do trouby a pečte je 8–10 minut. Po upečení je nakrájejte podél kosti, na ubrousku nechte pár sekund odkapat. Podávejte s ratatouille a citronovým bramborem.