Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJehněčí kotletky na ratatouille s citronovým bramborem
Albert logoAlbert logo
  • Jehněčí kotletky na ratatouille s citronovým bramborem

Jehněčí kotletky na ratatouille s citronovým bramborem

Jehněčí kotletky na ratatouille s citronovým bramborem
Snadné
31-45 minut
0/5
Balkánská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Česnek 4 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Paprika žlutá 1/2 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Cuketa 1/2 ks
  • Lilek 1/2 ks
  • Rajčata loupaná v plechovce 400 g
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Červené víno 100 ml
  • Jehněčí kotlety 1 kg
  • Olej olivový 100 ml
  • Brambory 800 g
  • Citron 1 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek 4 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Paprika žlutá 1/2 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Cuketa 1/2 ks
  • Lilek 1/2 ks
  • Rajčata loupaná v plechovce 400 g
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Červené víno 100 ml
  • Jehněčí kotlety 1 kg
  • Olej olivový 100 ml
  • Brambory 800 g
  • Citron 1 ks

Příprava

1
Začněte s ratatouille. Rozpalte na hluboké pánvi olej a krátce na něm opečte cibuli a česnek. Pak přidejte mrkev, řapíkatý celer, lilek a cuketu. Přidejte rajčata, rozmarýn, tymián, podlijte vínem a pomalu vařte 20 minut. Mezitím uvařte oloupané brambory v osolené vodě. Slijte vodu, pokapejte je olejem, citronovou šťávou, rozšťouchejte a nechte zatím přiklopené.
2
Rozehřejte troubu na 180 °C. Jehněčí kotletky opláchněte, osušte, osolte a opepřete a v rozpálené pánvi, která se hodí do trouby, s troškou oleje opečte z obou stran. Opečené kotletky přesuňte do trouby a pečte je 8–10 minut. Po upečení je nakrájejte podél kosti, na ubrousku nechte pár sekund odkapat. Podávejte s ratatouille a citronovým bramborem.
1
Začněte s ratatouille. Rozpalte na hluboké pánvi olej a krátce na něm opečte cibuli a česnek. Pak přidejte mrkev, řapíkatý celer, lilek a cuketu. Přidejte rajčata, rozmarýn, tymián, podlijte vínem a pomalu vařte 20 minut. Mezitím uvařte oloupané brambory v osolené vodě. Slijte vodu, pokapejte je olejem, citronovou šťávou, rozšťouchejte a nechte zatím přiklopené.
2
Rozehřejte troubu na 180 °C. Jehněčí kotletky opláchněte, osušte, osolte a opepřete a v rozpálené pánvi, která se hodí do trouby, s troškou oleje opečte z obou stran. Opečené kotletky přesuňte do trouby a pečte je 8–10 minut. Po upečení je nakrájejte podél kosti, na ubrousku nechte pár sekund odkapat. Podávejte s ratatouille a citronovým bramborem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 9 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 23 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 23 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.