1
Nakrájejte 1 hlávku čínského zelí na kousky a vložte do větší mísy, abyste směs mohli dobře promíchat. Osolte 3 lžícemi mořské soli, promíchejte a nechte minimálně 2 hodiny odležet.
2
Na chilli pastu smíchejte postupně v misce 2 lžíce rýžové mouky, 180 ml horké vody a krátce míchejte do zhoustnutí. Nechte zchladnout a smíchejte se 4 lžícemi rybí omáčky, 6 nasekanými stroužky česneku, 1 lžičkou nastrouhaného zázvoru, 3 lžícemi třtinového cukru a 1 lžící mletého chilli.
3
Zelí dejte do cedníku a vymačkejte z něj přebytečnou vodu. Přidejte k němu na plátky nakrájenou bílou ředkev, nasekané 4 jarní cibulky a připravenou chilli pastu. Pořádně vše promíchejte a naložte do čistých zavařovacích sklenic. Přikryjte víčkem, ale neutahujte napevno.
4
Nechte fermentovat v pokojové teplotě 1–2 dny. Při servírování si kimchi posypte sezamovým semínkem. Chutná skvěle a navíc je zdravé.
1
Nakrájejte 1 hlávku čínského zelí na kousky a vložte do větší mísy, abyste směs mohli dobře promíchat. Osolte 3 lžícemi mořské soli, promíchejte a nechte minimálně 2 hodiny odležet.
2
Na chilli pastu smíchejte postupně v misce 2 lžíce rýžové mouky, 180 ml horké vody a krátce míchejte do zhoustnutí. Nechte zchladnout a smíchejte se 4 lžícemi rybí omáčky, 6 nasekanými stroužky česneku, 1 lžičkou nastrouhaného zázvoru, 3 lžícemi třtinového cukru a 1 lžící mletého chilli.
3
Zelí dejte do cedníku a vymačkejte z něj přebytečnou vodu. Přidejte k němu na plátky nakrájenou bílou ředkev, nasekané 4 jarní cibulky a připravenou chilli pastu. Pořádně vše promíchejte a naložte do čistých zavařovacích sklenic. Přikryjte víčkem, ale neutahujte napevno.
4
Nechte fermentovat v pokojové teplotě 1–2 dny. Při servírování si kimchi posypte sezamovým semínkem. Chutná skvěle a navíc je zdravé.