1
Kuřecí játra a maso pokrájené na kousky vložte do mísy. Zalijte bílým a portským vínem, osolte, okořeňte, promíchejte a v chladu marinujte 2 hodiny. Poté vmíchejte nasekané pistácie a ořechy. Troubu rozehřejte na 200 °C.
2
Formu na biskupský chlebíček o velikosti 28 x 11 x 6 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Vložte 1 balení listového těsta, přebývající okraje nechte volně viset.
3
Nakonec dovnitř vsypte masovou směs.
4
Přebývající těsto přehněte přes náplň. Rozbalte druhé těsto a rádýlkem nebo nožem z něj nařežte asi 2 cm silné proužky. Těsto v terině navlhčete vodou, kolem dokola je obložte proužky těsta (odkrajujte patřičně dlouhé kousky, dle velikosti stran formy). Poté naskládejte proužky nakoso přes formu, abyste získali mřížku jako na obrázku. Pomažte rozšlehaným vajíčkem a pečte 45 minut.
5
Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.
1
Kuřecí játra a maso pokrájené na kousky vložte do mísy. Zalijte bílým a portským vínem, osolte, okořeňte, promíchejte a v chladu marinujte 2 hodiny. Poté vmíchejte nasekané pistácie a ořechy. Troubu rozehřejte na 200 °C.
2
Formu na biskupský chlebíček o velikosti 28 x 11 x 6 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Vložte 1 balení listového těsta, přebývající okraje nechte volně viset.
3
Nakonec dovnitř vsypte masovou směs.
4
Přebývající těsto přehněte přes náplň. Rozbalte druhé těsto a rádýlkem nebo nožem z něj nařežte asi 2 cm silné proužky. Těsto v terině navlhčete vodou, kolem dokola je obložte proužky těsta (odkrajujte patřičně dlouhé kousky, dle velikosti stran formy). Poté naskládejte proužky nakoso přes formu, abyste získali mřížku jako na obrázku. Pomažte rozšlehaným vajíčkem a pečte 45 minut.
5
Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.