1
Ve větším rendlíku přiveďte vodu k varu, vložte do ní všech 8 vajec a vařte 10 minut. Poté je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou, nechte vychladnout a oloupejte.
2
Rozkrojte uvařená vejce a opatrně lžící vyloupněte žloutky. Ty následně rozetřete v misce se 150 g majonézy, 50 g žervé a 1 lžičkou francouzské hořčice do hladké konzistence.
3
Ostrým nožem rozetřete 4 filety ančoviček na pastu, přidejte je do misky k utřeným žloutkům, přisypte na kolečka nakrájené a omyté jarní cibulky, nadrobno nakrájené bílky a nasekané 2 snítky petržele.
4
Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
5
Všechny krajíce chleba opečte nasucho v pánvi. Potřete je pomazánkou, ozdobte ředkvičkami nakrájenými na plátky, barevným pepřem a nasekanou pažitkou. Ať vám chutná jaro na talíři!
1
Ve větším rendlíku přiveďte vodu k varu, vložte do ní všech 8 vajec a vařte 10 minut. Poté je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou, nechte vychladnout a oloupejte.
2
Rozkrojte uvařená vejce a opatrně lžící vyloupněte žloutky. Ty následně rozetřete v misce se 150 g majonézy, 50 g žervé a 1 lžičkou francouzské hořčice do hladké konzistence.
3
Ostrým nožem rozetřete 4 filety ančoviček na pastu, přidejte je do misky k utřeným žloutkům, přisypte na kolečka nakrájené a omyté jarní cibulky, nadrobno nakrájené bílky a nasekané 2 snítky petržele.
4
Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
5
Všechny krajíce chleba opečte nasucho v pánvi. Potřete je pomazánkou, ozdobte ředkvičkami nakrájenými na plátky, barevným pepřem a nasekanou pažitkou. Ať vám chutná jaro na talíři!