Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJarní pizza
Albert logoAlbert logo
  • Jarní pizza

Jarní pizza

Jarní pizza
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Italská
Jaro
Hlavní chod

Ingredience

Složení
3 porce
  • Mouka hladká 520 g
  • Droždí sušené 2,5 člž
  • Cukr krupicový 5 g
  • Sůl 5 g
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Kozí sýr 100 g
  • Mléko 250 ml
  • Hrášek 1 hrn.
  • Pepř
  • Chřest zelený 1 hrs.
  • Vejce křepelčí 9 ks
  • Polníček 2 hrs.
  • Prosciutto 9 plát.
  • Bazalka čerstvá 1 svaz.
  • Olej olivový 60 ml
  • Česnek 1 strouž.
  • Máslo 2 plž
  • Mouka hladká 520 g
  • Droždí sušené 2,5 člž
  • Cukr krupicový 5 g
  • Sůl 5 g
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Kozí sýr 100 g
  • Mléko 250 ml
  • Hrášek 1 hrn.
  • Pepř
  • Chřest zelený 1 hrs.
  • Vejce křepelčí 9 ks
  • Polníček 2 hrs.
  • Prosciutto 9 plát.
  • Bazalka čerstvá 1 svaz.
  • Olej olivový 60 ml

Příprava

1
Nejprve udělejte těsto: v míse smíchejte mouku, droždí, sůl a cukr. Přilijte 320 ml vody pokojové teploty a vařečkou promíchejte. Pak nechte při pokojové teplotě – přetažené fólií – kynout asi 2 hodiny. Pak těsto překlopte na lehce pomoučenou pracovní plochu a rozdělte ho na tři díly. Nechte znovu 30 minut kynout. Pak díly postupně rozválejte dokulata a povrch potřete olejem.
2
Troubu vyhřejte na 200 °C.
3
Ve středně velkém hrnci udělejte bešamel: nechte rozpustit máslo, pak přidejte mouku, vařečkou ji rozmíchejte v másle a dvě minuty opékejte. Pak za stálého míchání metlou přilévejte mléko. Směs přiveďte k varu, vařte 5 minut a pak sejměte z ohně. Pak nakrájejte kozí sýr na kostičky a vmíchejte k bešamelu. Ten podle chuti osolte a opepřete a nakonec vmíchejte žloutky.
4
Sýrovým bešamelem potřete pizzy, navrch rozdělte špičky chřestu a hrášek a pečte 12 minut. Pak na každou pizzu vyklepněte tři křepelčí vejce a pečte další 3 minuty.
5
Vyjměte pizzu z trouby, dozdobte plátky prosciutta, polníčkem a bazalkovým přelivem. Na něj rozmixujte bazalku s česnekem, solí a pepřem a nařeďte olejem.
1
Nejprve udělejte těsto: v míse smíchejte mouku, droždí, sůl a cukr. Přilijte 320 ml vody pokojové teploty a vařečkou promíchejte. Pak nechte při pokojové teplotě – přetažené fólií – kynout asi 2 hodiny. Pak těsto překlopte na lehce pomoučenou pracovní plochu a rozdělte ho na tři díly. Nechte znovu 30 minut kynout. Pak díly postupně rozválejte dokulata a povrch potřete olejem.
2
Troubu vyhřejte na 200 °C.
3
Ve středně velkém hrnci udělejte bešamel: nechte rozpustit máslo, pak přidejte mouku, vařečkou ji rozmíchejte v másle a dvě minuty opékejte. Pak za stálého míchání metlou přilévejte mléko. Směs přiveďte k varu, vařte 5 minut a pak sejměte z ohně. Pak nakrájejte kozí sýr na kostičky a vmíchejte k bešamelu. Ten podle chuti osolte a opepřete a nakonec vmíchejte žloutky.
4
Sýrovým bešamelem potřete pizzy, navrch rozdělte špičky chřestu a hrášek a pečte 12 minut. Pak na každou pizzu vyklepněte tři křepelčí vejce a pečte další 3 minuty.
5
Vyjměte pizzu z trouby, dozdobte plátky prosciutta, polníčkem a bazalkovým přelivem. Na něj rozmixujte bazalku s česnekem, solí a pepřem a nařeďte olejem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.