Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJarní kuřátko s glazovanou mrkví
Albert logoAlbert logo
  • Jarní kuřátko s glazovanou mrkví

Jarní kuřátko s glazovanou mrkví

Jarní kuřátko s glazovanou mrkví
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Velikonoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Máslo 90 g
  • Toastový chléb světlý 4 ks
  • Anglická slanina plátky 150 g
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Baby špenát 1 hrs.
  • Polníček 1 hrs.
  • Tymián čerstvý 6 snít.
  • Pepř
  • Mléko plnotučné 100 ml
  • Sůl
  • Vejce 2 ks
  • Kuře celé 1 ks
  • Cukr třtinový 60 g
  • Pomeranč 1 ks
  • Mrkev 1 svaz.
  • Česnek 4 strouž.
  • Máslo 90 g
  • Toastový chléb světlý 4 ks
  • Anglická slanina plátky 150 g
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Baby špenát 1 hrs.
  • Polníček 1 hrs.
  • Tymián čerstvý 6 snít.
  • Pepř
  • Mléko plnotučné 100 ml
  • Sůl
  • Vejce 2 ks
  • Kuře celé 1 ks
  • Cukr třtinový 60 g
  • Pomeranč 1 ks
  • Mrkev 1 svaz.

Příprava

1
Nakrájejte 4 plátky toustového chleba na kostičky. Na plech s pečicím papírem rozložte kostičky chleba a pečte 5–10 minut. Na pánvi opečte 150 g anglické slaniny a oloupanou šalotku na kostičky.
2
Kostičky chleba dejte do mísy a zalijte dvěma vejci promíchanými se 100 ml mléka. Přidejte slaninu se šalotkou, hrst pokrájeného špenátu, polníčku a lístky ze 3 snítek tymiánu. Osolte, opepřete a promíchejte.
3
Kuře očistěte, osolte a naplňte břišní dutinu nádivkou. Konce stehen svažte kuchyňským provázkem. Přendejte do pekáčku, potřete 40 g rozpuštěného másla, podlijte trochou vody a pečte hodinu v troubě na 180 °C. Během pečení občas přelijte výpekem.
4
V pánvi rozpusťte zbylých 50 g másla, přidejte 4 oloupané a prolisované stroužky česneku, 60 g cukru, vymačkanou pomerančovou šťávu a 3 snítky tymiánu. Přidejte oloupanou mrkev s malou částí natě, osolte, opepřete a přiklopte pokličkou. Duste 20 minut doměkka. Poté sundejte pokličku a 5 minut míchejte, dokud mrkev nezkaramelizuje. Kuře podávejte s karamelizovanou mrkvičkou. Veselé Velikonoce.
1
Nakrájejte 4 plátky toustového chleba na kostičky. Na plech s pečicím papírem rozložte kostičky chleba a pečte 5–10 minut. Na pánvi opečte 150 g anglické slaniny a oloupanou šalotku na kostičky.
2
Kostičky chleba dejte do mísy a zalijte dvěma vejci promíchanými se 100 ml mléka. Přidejte slaninu se šalotkou, hrst pokrájeného špenátu, polníčku a lístky ze 3 snítek tymiánu. Osolte, opepřete a promíchejte.
3
Kuře očistěte, osolte a naplňte břišní dutinu nádivkou. Konce stehen svažte kuchyňským provázkem. Přendejte do pekáčku, potřete 40 g rozpuštěného másla, podlijte trochou vody a pečte hodinu v troubě na 180 °C. Během pečení občas přelijte výpekem.
4
V pánvi rozpusťte zbylých 50 g másla, přidejte 4 oloupané a prolisované stroužky česneku, 60 g cukru, vymačkanou pomerančovou šťávu a 3 snítky tymiánu. Přidejte oloupanou mrkev s malou částí natě, osolte, opepřete a přiklopte pokličkou. Duste 20 minut doměkka. Poté sundejte pokličku a 5 minut míchejte, dokud mrkev nezkaramelizuje. Kuře podávejte s karamelizovanou mrkvičkou. Veselé Velikonoce.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.