1
Nechte 3 vejce alespoň půl hodiny venku z lednice při pokojové teplotě, pak je vložte do hrnce s vroucí vodou a vařte po dobu 8 minut nahniličko, aby měla tekutý střed. Poté je vyndejte, zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.
2
Koláčovou formu o průměru 24 cm lehce vymažte máslem. Rozválené listové těsto rozprostřete po okraj formy a dno propíchejte vidličkou.
3
V míse smíchejte 3 rozklepnutá vejce, 300 ml smetany a přidejte 200 g nastrouhaného sýra. Osolte, opepřete a dobře promíchanou směs vlijte na těsto. Navrch opatrně vložte rozpůlená uvařená vajíčka žloutkem nahoru.
4
Koláč pečte v troubě na 180 °C po dobu 30 minut dozlatova a poté podávejte ozdobený čerstvými mikrobylinkami. Koláč plný jara překvapí velikonoční návštěvy.
1
Nechte 3 vejce alespoň půl hodiny venku z lednice při pokojové teplotě, pak je vložte do hrnce s vroucí vodou a vařte po dobu 8 minut nahniličko, aby měla tekutý střed. Poté je vyndejte, zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.
2
Koláčovou formu o průměru 24 cm lehce vymažte máslem. Rozválené listové těsto rozprostřete po okraj formy a dno propíchejte vidličkou.
3
V míse smíchejte 3 rozklepnutá vejce, 300 ml smetany a přidejte 200 g nastrouhaného sýra. Osolte, opepřete a dobře promíchanou směs vlijte na těsto. Navrch opatrně vložte rozpůlená uvařená vajíčka žloutkem nahoru.
4
Koláč pečte v troubě na 180 °C po dobu 30 minut dozlatova a poté podávejte ozdobený čerstvými mikrobylinkami. Koláč plný jara překvapí velikonoční návštěvy.