1
V rendlíku rozpusťte 50 g másla a dejte je stranou. Nastrouhejte do misky kůru ze 2 dobře omytých bio citronů a také odložte stranou. Do odměrky nalijte 50 ml olivového oleje, přidejte šťávu ze 2 citronů, prolisujte oloupaný stroužek česneku, přidejte lžíci dijonské hořčice, 2 lžíce medu a lžičku oregana. Rozmixujte tyčovým mixérem a nakonec vmíchejte rozpuštěné máslo.
2
Rozpalte gril a pak ho stáhněte na nižší plamen. Omyjte a zbavte dřevnatých konců 2 svazky chřestu. Jednotlivé stonky dejte vedle sebe a propíchněte naskrz z obou stran, aby vznikla větší plocha pro grilování. Chřest grilujte 2 minuty z obou stran.
3
Ogrilovaný chřest stáhněte ze špejlí a servírujte na mísu. Nahoru nadrobte zbylých 100 g balkánského sýra a přelijte vše připravenou omáčkou.
4
Dozdobte citronovou kůrou a ihned podávejte. Jarní lehký chod je hotový. Vyzkoušejte takto připravený chřest i jako přílohu ke grilovanému steaku.
1
V rendlíku rozpusťte 50 g másla a dejte je stranou. Nastrouhejte do misky kůru ze 2 dobře omytých bio citronů a také odložte stranou. Do odměrky nalijte 50 ml olivového oleje, přidejte šťávu ze 2 citronů, prolisujte oloupaný stroužek česneku, přidejte lžíci dijonské hořčice, 2 lžíce medu a lžičku oregana. Rozmixujte tyčovým mixérem a nakonec vmíchejte rozpuštěné máslo.
2
Rozpalte gril a pak ho stáhněte na nižší plamen. Omyjte a zbavte dřevnatých konců 2 svazky chřestu. Jednotlivé stonky dejte vedle sebe a propíchněte naskrz z obou stran, aby vznikla větší plocha pro grilování. Chřest grilujte 2 minuty z obou stran.
3
Ogrilovaný chřest stáhněte ze špejlí a servírujte na mísu. Nahoru nadrobte zbylých 100 g balkánského sýra a přelijte vše připravenou omáčkou.
4
Dozdobte citronovou kůrou a ihned podávejte. Jarní lehký chod je hotový. Vyzkoušejte takto připravený chřest i jako přílohu ke grilovanému steaku.