Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJarní dort s ovečkami
Albert logoAlbert logo
  • Jarní dort s ovečkami

Jarní dort s ovečkami

Jarní dort s ovečkami
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Sůl
  • Zakysaná smetana 140 g
  • Vejce 5 ks
  • Mouka hladká 85 g
  • Cukr třtinový 260 g
  • Cukr vanilkový 2 ks
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Kypřící prášek 1/2 ks
  • Lučina 500 g
  • Mléko 3 plž
  • Marmeláda malinová
  • Cukr moučkový
  • Marcipán 500 g
  • Citronová kůra 1/2 ks
  • Marcipán barevný 200 g
  • Máslo 250 g
  • Sůl
  • Zakysaná smetana 140 g
  • Vejce 5 ks
  • Mouka hladká 85 g
  • Cukr třtinový 260 g
  • Cukr vanilkový 2 ks
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Kypřící prášek 1/2 ks
  • Lučina 500 g
  • Mléko 3 plž
  • Marmeláda malinová
  • Cukr moučkový
  • Marcipán 500 g
  • Citronová kůra 1/2 ks
  • Marcipán barevný 200 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 160 °C. Dortovou formu o průměru 20 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem. Máslo, cukr, vanilku a špetku soli utřete do nadýchané žluté pěny. Po jednom přidávejte vejce a šlehejte, přidejte i smetanu. Obě mouky smíchejte s práškem do pečiva a zapracujte je do směsi – nakonec do těsta zamíchejte i mléko. Těsto nalijte do formy a pečte asi hodinu a dvacet minut. (Špejle zapíchnutá v těstě musí být suchá).
2
Mezitím připravte sirup: V rendlíku ohřejte 50 ml vody a rozpusťte v ní cukr a vanilku. Upečený korpus nechte půl hodiny chladnout, propíchejte ho po celé šířce špejlí až do dna a postupně na něj nalévejte sirup, aby se do něj všechen vsákl. Nechte ho úplně vychladnout.
3
Ze surovin na krém umíchejte hladkou náplň. Vychladlý dort nadvakrát prokrojte: na spodní část namažte marmeládu, na ni náplň, přiklopte prostřední – a tu potřete už jen marmeládou. Vrchní díl korpusu potřete ještě marmeládou, aby se na něj dobře přichytil marcipán.
4
Z bílého marcipánu vyválejte plát asi o 10 cm širší než půdorys dortu, přeneste ho na dort a po stranách ho domodelujte namočeným nožem.
5
Z barevného marcipánu podle své fantazie vytvarujte postavičky, trávu a vajíčka a ozdobte jimi hotový dort.
1
Troubu předehřejte na 160 °C. Dortovou formu o průměru 20 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem. Máslo, cukr, vanilku a špetku soli utřete do nadýchané žluté pěny. Po jednom přidávejte vejce a šlehejte, přidejte i smetanu. Obě mouky smíchejte s práškem do pečiva a zapracujte je do směsi – nakonec do těsta zamíchejte i mléko. Těsto nalijte do formy a pečte asi hodinu a dvacet minut. (Špejle zapíchnutá v těstě musí být suchá).
2
Mezitím připravte sirup: V rendlíku ohřejte 50 ml vody a rozpusťte v ní cukr a vanilku. Upečený korpus nechte půl hodiny chladnout, propíchejte ho po celé šířce špejlí až do dna a postupně na něj nalévejte sirup, aby se do něj všechen vsákl. Nechte ho úplně vychladnout.
3
Ze surovin na krém umíchejte hladkou náplň. Vychladlý dort nadvakrát prokrojte: na spodní část namažte marmeládu, na ni náplň, přiklopte prostřední – a tu potřete už jen marmeládou. Vrchní díl korpusu potřete ještě marmeládou, aby se na něj dobře přichytil marcipán.
4
Z bílého marcipánu vyválejte plát asi o 10 cm širší než půdorys dortu, přeneste ho na dort a po stranách ho domodelujte namočeným nožem.
5
Z barevného marcipánu podle své fantazie vytvarujte postavičky, trávu a vajíčka a ozdobte jimi hotový dort.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 21 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.