1
Z 350 g omytého chřestu odřízněte dřevnaté konce, oloupejte ho a nakrájejte na větší kusy. Hlavičky chřestu dejte stranou.
2
V hrnci rozehřejte máslo s 15 ml oleje a osmažte na něm oloupanou, najemno nakrájenou cibuli a poté přidejte připravený chřest. Přilijte vodu, přidejte rozdrobený bujón, špetku muškátového oříšku, sůl dle chuti a vařte 20 minut.
3
Mezitím nasucho na pánvi opečte 100 g lískových ořechů.
4
Do hrnce s připraveným vývarem vlijte 250 ml smetany ke šlehání a rozmixujte dohladka. Přidejte odložené hlavičky chřestu a vařte 5 minut.
5
Jarní chřestový krém servírujte ozdobený zbylými 5 ml oleje, posypané nahrubo nasekanými ořechy a nasekanou čerstvou petrželkou. Tuto polévku si zamilujete.
1
Z 350 g omytého chřestu odřízněte dřevnaté konce, oloupejte ho a nakrájejte na větší kusy. Hlavičky chřestu dejte stranou.
2
V hrnci rozehřejte máslo s 15 ml oleje a osmažte na něm oloupanou, najemno nakrájenou cibuli a poté přidejte připravený chřest. Přilijte vodu, přidejte rozdrobený bujón, špetku muškátového oříšku, sůl dle chuti a vařte 20 minut.
3
Mezitím nasucho na pánvi opečte 100 g lískových ořechů.
4
Do hrnce s připraveným vývarem vlijte 250 ml smetany ke šlehání a rozmixujte dohladka. Přidejte odložené hlavičky chřestu a vařte 5 minut.
5
Jarní chřestový krém servírujte ozdobený zbylými 5 ml oleje, posypané nahrubo nasekanými ořechy a nasekanou čerstvou petrželkou. Tuto polévku si zamilujete.