Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJarní chřestový krém
Albert logoAlbert logo
  • Jarní chřestový krém

Jarní chřestový krém

Jarní chřestový krém
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Česká
Vegetariánské
Recepty na každý den
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 15 g
  • Chřest bílý 350 g
  • Olej olivový BIO 20 ml
  • Voda 400 ml
  • Cibule 1 ks
  • Muškátový oříšek
  • Bujón zeleninový BIO 1 ks
  • Ořechy lískové 100 g
  • Sůl
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 250 ml
  • Petržel kudrnka 2 snít.
  • Máslo 15 g
  • Chřest bílý 350 g
  • Olej olivový BIO 20 ml
  • Voda 400 ml
  • Cibule 1 ks
  • Muškátový oříšek
  • Bujón zeleninový BIO 1 ks
  • Ořechy lískové 100 g
  • Sůl
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 250 ml
  • Petržel kudrnka 2 snít.

Příprava

1
Z 350 g omytého chřestu odřízněte dřevnaté konce, oloupejte ho a nakrájejte na větší kusy. Hlavičky chřestu dejte stranou.
2
V hrnci rozehřejte máslo s 15 ml oleje a osmažte na něm oloupanou, najemno nakrájenou cibuli a poté přidejte připravený chřest. Přilijte vodu, přidejte rozdrobený bujón, špetku muškátového oříšku, sůl dle chuti a vařte 20 minut.
3
Mezitím nasucho na pánvi opečte 100 g lískových ořechů.
4
Do hrnce s připraveným vývarem vlijte 250 ml smetany ke šlehání a rozmixujte dohladka. Přidejte odložené hlavičky chřestu a vařte 5 minut.
5
Jarní chřestový krém servírujte ozdobený zbylými 5 ml oleje, posypané nahrubo nasekanými ořechy a nasekanou čerstvou petrželkou. Tuto polévku si zamilujete.
1
Z 350 g omytého chřestu odřízněte dřevnaté konce, oloupejte ho a nakrájejte na větší kusy. Hlavičky chřestu dejte stranou.
2
V hrnci rozehřejte máslo s 15 ml oleje a osmažte na něm oloupanou, najemno nakrájenou cibuli a poté přidejte připravený chřest. Přilijte vodu, přidejte rozdrobený bujón, špetku muškátového oříšku, sůl dle chuti a vařte 20 minut.
3
Mezitím nasucho na pánvi opečte 100 g lískových ořechů.
4
Do hrnce s připraveným vývarem vlijte 250 ml smetany ke šlehání a rozmixujte dohladka. Přidejte odložené hlavičky chřestu a vařte 5 minut.
5
Jarní chřestový krém servírujte ozdobený zbylými 5 ml oleje, posypané nahrubo nasekanými ořechy a nasekanou čerstvou petrželkou. Tuto polévku si zamilujete.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.