1
Důkladně omyjte 900 g brambor a uvařte je ve slupce v osolené vroucí vodě 12 minut. Minutu před koncem přidejte 400 g chřestu očištěného od dřevitých částí a povařte. Směs sceďte a dejte stranou zchladnout.
2
V misce smíchejte 4 lžíce vinného octa, 4 lžíce hrubozrnné hořčice, 4 lžíce olivového oleje a lžíci třtinového cukru. Vše promíchejte na dresink. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka. Očistěte 4 ředkvičky a 3 řapíky celeru a nakrájejte je na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na tenké proužky.
3
Do rozpálené pánve vlijte zbylou 1 lžíci oleje a krátce orestujte pórek. Brambory nakrájejte na větší kousky a dejte je do mísy. Přidejte nakrájený chřest, ředkvičky, řapík, pórek a hrst nasekaného kopru. Salát osolte, opepřete a ochuťte připraveným dresinkem. Vše dobře promíchejte.
4
Bramborový salát s chřestem v míse ozdobte tenkými plátky dobře omytého bio citronu. Před podáváním můžete salát na pár minut odložit do lednice. Lehká večeře je hotová.
1
Důkladně omyjte 900 g brambor a uvařte je ve slupce v osolené vroucí vodě 12 minut. Minutu před koncem přidejte 400 g chřestu očištěného od dřevitých částí a povařte. Směs sceďte a dejte stranou zchladnout.
2
V misce smíchejte 4 lžíce vinného octa, 4 lžíce hrubozrnné hořčice, 4 lžíce olivového oleje a lžíci třtinového cukru. Vše promíchejte na dresink. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka. Očistěte 4 ředkvičky a 3 řapíky celeru a nakrájejte je na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na tenké proužky.
3
Do rozpálené pánve vlijte zbylou 1 lžíci oleje a krátce orestujte pórek. Brambory nakrájejte na větší kousky a dejte je do mísy. Přidejte nakrájený chřest, ředkvičky, řapík, pórek a hrst nasekaného kopru. Salát osolte, opepřete a ochuťte připraveným dresinkem. Vše dobře promíchejte.
4
Bramborový salát s chřestem v míse ozdobte tenkými plátky dobře omytého bio citronu. Před podáváním můžete salát na pár minut odložit do lednice. Lehká večeře je hotová.