1
Smetanový sýr, máslo, vejce a šlehačka by měly mít pokojovou teplotu. Dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Obalte ji zespodu alobalem, aby neprotékala. Troubu předehřejte na 160 °C. V robotu smíchejte smetanový sýr a cukr, pak přidejte máslo a znovu promíchejte. Nakonec přidejte žloutky a smetanu, citronovou šťávu, rum a zpracujte na hladké těsto. Začněte šlehat bílky a postupně přidávejte cukr, až vznikne tuhý sníh. 1/3 sněhu vmíchejte do těsta. Zbytek sněhu do těsta opatrně vpravte stěrkou. Těsto přelijte do formy a zlehka s ní poklepte o pracovní desku. Pečte hodinu na hlubším plechu s 3 cm horké vody. Snižte teplotu na 150 ºC a pečte ještě 30 minut. Vypněte troubu a dort v ní nechte ještě 15 minut stát. Pak ho vyndejte z trouby a nechte vychladnout. V mikrovlnné troubě ohřejte meruňkový džem a rozetřete ho na dort, který před podáváním vychlaďte.