1
Očistěte zeleninu. Papriku a mrkev nakrájejte na kousky. Okurku rozřízněte na půl a poté na plátky široké cca 0,5 cm. Nakrájejte pórek na kolečka a ta pak překrojte na půl. Cibuli, česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte najemno. Tofu nakrájejte na kostky.
2
Rýži uvařte dle návodu na obalu.
3
Na hluboké pánvi rozehřejte 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje na vysokou teplotu a 2 minuty smažte cibuli, zázvor a česnek.
4
Přidejte tofu a opékejte 2 minuty při nejvyšším stupni teploty.
5
Přidejte papriku, mrkev a pórek a za stálého míchání opékejte 4–6 minut.
6
Přidejte omáčku teriyaki a okurku a vařte přikryté pokličkou 4–6 minut při nízké teplotě.
7
Hotové teriyaki posypejte sezamovými semínky a podávejte s rýží.
1
Očistěte zeleninu. Papriku a mrkev nakrájejte na kousky. Okurku rozřízněte na půl a poté na plátky široké cca 0,5 cm. Nakrájejte pórek na kolečka a ta pak překrojte na půl. Cibuli, česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte najemno. Tofu nakrájejte na kostky.
2
Rýži uvařte dle návodu na obalu.
3
Na hluboké pánvi rozehřejte 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje na vysokou teplotu a 2 minuty smažte cibuli, zázvor a česnek.
4
Přidejte tofu a opékejte 2 minuty při nejvyšším stupni teploty.
5
Přidejte papriku, mrkev a pórek a za stálého míchání opékejte 4–6 minut.
6
Přidejte omáčku teriyaki a okurku a vařte přikryté pokličkou 4–6 minut při nízké teplotě.
7
Hotové teriyaki posypejte sezamovými semínky a podávejte s rýží.