1
Maso nechte před grilováním natemperovat – tedy alespoň 30 minut odležet při pokojové teplotě. Maso bude mít stejnou teplotu na povrchu i ve středu a snadněji dosáhnete požadovaného stupně propečení.
2
Maso před grilováním důkladně osušte, třeba papírovou utěrkou.
3
Steaky vynikají výraznou chutí, kterou stačí podpořit jen solí a pepřem, případně trochou olivového oleje.
4
Rošt grilu potřete špekem, maso se k roštu nepřichytí.
5
K obracení masa optimálně používejte grilovací kleště, v žádném případě steak nenapichujte vidličkou.
6
Poté, co maso ogrilujete, zabalte jej do alobalu a nechte 5 minut odpočinout, aby se všechny šťávy a chutě mohly ve steaku rovnoměrně rozložit. Pokud byste grilované maso rovnou nafilírovali = nakrájeli na plátky, šťáva by z něj vytekla.
1
Maso nechte před grilováním natemperovat – tedy alespoň 30 minut odležet při pokojové teplotě. Maso bude mít stejnou teplotu na povrchu i ve středu a snadněji dosáhnete požadovaného stupně propečení.
2
Maso před grilováním důkladně osušte, třeba papírovou utěrkou.
3
Steaky vynikají výraznou chutí, kterou stačí podpořit jen solí a pepřem, případně trochou olivového oleje.
4
Rošt grilu potřete špekem, maso se k roštu nepřichytí.
5
K obracení masa optimálně používejte grilovací kleště, v žádném případě steak nenapichujte vidličkou.
6
Poté, co maso ogrilujete, zabalte jej do alobalu a nechte 5 minut odpočinout, aby se všechny šťávy a chutě mohly ve steaku rovnoměrně rozložit. Pokud byste grilované maso rovnou nafilírovali = nakrájeli na plátky, šťáva by z něj vytekla.