ReceptyJahůdková snídaně od srdce s domácí granolou a jogurtem
Jahůdková snídaně od srdce s domácí granolou a jogurtem
Připravte si lahodnou snídani podle našeho receptu. Podávat ji můžete i při speciálních příležitostech, třeba ke dni matek či v den svatého Valentýna.
Velmi snadné
31-45 minut
5/5
Česká
Bio
Recepty na každý den
Snídaně
Ingredience
Složení
4 porce
Špaldové vločky BIO 300 g
Chia semínka BIO 50 g
Dýňová semínka BIO 50 g
Kokos plátky BIO 50 g
Olej kokosový BIO 50 g
Javorový sirup BIO 100 g
Jogurt bílý BIO 400 g
Jahody BIO 500 g
Datlový sirup BIO 1 člž
Máta 2 snít.
Špaldové vločky BIO 300 g
Chia semínka BIO 50 g
Dýňová semínka BIO 50 g
Kokos plátky BIO 50 g
Olej kokosový BIO 50 g
Javorový sirup BIO 100 g
Jogurt bílý BIO 400 g
Jahody BIO 500 g
Datlový sirup BIO 1 člž
Máta 2 snít.
Příprava
1
Na granolu promíchejte v míse 300 g špaldových vloček, 50 g chia semínek, 50 g dýňových semínek, 50 g kokosových plátků, 50 g kokosového oleje a 100 g javorového sirupu. Rovnoměrně rozložte na plech opatřený pečicím papírem. Pečte na 160 °C po dobu 15 minut, každých 5 minut přitom granolu promíchejte. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout na plechu, dokud nebude granola křupavá. Uchovejte ve vzduchotěsné nádobě.
2
Do 4 sklenic nandejte na dno po 2 lžících připravené granoly. Na ni rozdělte 400 g bílého jogurtu.
3
Omyjte 500 g jahod. Polovinu rozmixujte se lžičkou datlového sirupu a druhou nakrájejte na kousky. Rozmixované jahody nalijte do sklenic na jogurt, poté vytvořte další vrstvu z jahod nakrájených.
4
Nakonec ozdobte granolou a lístky máty a podávejte. Každý den můžete mít bio snídani.
1
Na granolu promíchejte v míse 300 g špaldových vloček, 50 g chia semínek, 50 g dýňových semínek, 50 g kokosových plátků, 50 g kokosového oleje a 100 g javorového sirupu. Rovnoměrně rozložte na plech opatřený pečicím papírem. Pečte na 160 °C po dobu 15 minut, každých 5 minut přitom granolu promíchejte. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout na plechu, dokud nebude granola křupavá. Uchovejte ve vzduchotěsné nádobě.
2
Do 4 sklenic nandejte na dno po 2 lžících připravené granoly. Na ni rozdělte 400 g bílého jogurtu.
3
Omyjte 500 g jahod. Polovinu rozmixujte se lžičkou datlového sirupu a druhou nakrájejte na kousky. Rozmixované jahody nalijte do sklenic na jogurt, poté vytvořte další vrstvu z jahod nakrájených.
4
Nakonec ozdobte granolou a lístky máty a podávejte. Každý den můžete mít bio snídani.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!