Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJahodový koláč s citronovým krémem
Albert logoAlbert logo
  • Jahodový koláč s citronovým krémem

Jahodový koláč s citronovým krémem

Jahodový koláč s citronovým krémem
Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 220 g
  • Cukr krupicový 530 g
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hladká 320 g
  • Vanilkový extrakt 1/2 člž
  • Želatina prášková 10 g
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Sůl
  • Podmáslí 230 ml
  • Jahody 2 hrs.
  • Krémový čerstvý sýr 220 g
  • Smetana ke šlehání 360 ml
  • Citronová šťáva 3,5 plž
  • Máslo 220 g
  • Cukr krupicový 530 g
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hladká 320 g
  • Vanilkový extrakt 1/2 člž
  • Želatina prášková 10 g
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Sůl
  • Podmáslí 230 ml
  • Jahody 2 hrs.
  • Krémový čerstvý sýr 220 g
  • Smetana ke šlehání 360 ml
  • Citronová šťáva 3,5 plž

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Velký plech (22×32 cm) vymažte trochou oleje a vyložte pečicím papírem.
2
V robotu utřete 220 g másla pokojové teploty se 400 g cukru dohladka, po jednom vmíchejte vejce, citronovou šťávu a extrakt.
3
V misce promíchejte mouku, želatinu, sodu a sůl. Spolu s podmáslím postupně zapracujte do vaječné směsi.
4
Jemně vmíchejte jahody a těsto nalijte na připravený plech. Pečte 30–40 minut, dokud nebude špejle zapíchnutá doprostřed těsta bez ulpívajících drobečků. Koláč nechte úplně vychladnout.
5
Mezitím si připravte citronový krém. Utřete sýr se 75 g cukru a vmíchejte jahody.
6
Smetanu s citronovou šťávou a 75 g cukru ušlehejte dotuha a postupně ji zlehka vmíchejte k utřenému sýru. Krém naneste na koláč a podávejte.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Velký plech (22×32 cm) vymažte trochou oleje a vyložte pečicím papírem.
2
V robotu utřete 220 g másla pokojové teploty se 400 g cukru dohladka, po jednom vmíchejte vejce, citronovou šťávu a extrakt.
3
V misce promíchejte mouku, želatinu, sodu a sůl. Spolu s podmáslím postupně zapracujte do vaječné směsi.
4
Jemně vmíchejte jahody a těsto nalijte na připravený plech. Pečte 30–40 minut, dokud nebude špejle zapíchnutá doprostřed těsta bez ulpívajících drobečků. Koláč nechte úplně vychladnout.
5
Mezitím si připravte citronový krém. Utřete sýr se 75 g cukru a vmíchejte jahody.
6
Smetanu s citronovou šťávou a 75 g cukru ušlehejte dotuha a postupně ji zlehka vmíchejte k utřenému sýru. Krém naneste na koláč a podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 21 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.