1
Troubu předehřejte na 180 °C. Velký plech (22×32 cm) vymažte trochou oleje a vyložte pečicím papírem.
2
V robotu utřete 220 g másla pokojové teploty se 400 g cukru dohladka, po jednom vmíchejte vejce, citronovou šťávu a extrakt.
3
V misce promíchejte mouku, želatinu, sodu a sůl. Spolu s podmáslím postupně zapracujte do vaječné směsi.
4
Jemně vmíchejte jahody a těsto nalijte na připravený plech. Pečte 30–40 minut, dokud nebude špejle zapíchnutá doprostřed těsta bez ulpívajících drobečků. Koláč nechte úplně vychladnout.
5
Mezitím si připravte citronový krém. Utřete sýr se 75 g cukru a vmíchejte jahody.
6
Smetanu s citronovou šťávou a 75 g cukru ušlehejte dotuha a postupně ji zlehka vmíchejte k utřenému sýru. Krém naneste na koláč a podávejte.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Velký plech (22×32 cm) vymažte trochou oleje a vyložte pečicím papírem.
2
V robotu utřete 220 g másla pokojové teploty se 400 g cukru dohladka, po jednom vmíchejte vejce, citronovou šťávu a extrakt.
3
V misce promíchejte mouku, želatinu, sodu a sůl. Spolu s podmáslím postupně zapracujte do vaječné směsi.
4
Jemně vmíchejte jahody a těsto nalijte na připravený plech. Pečte 30–40 minut, dokud nebude špejle zapíchnutá doprostřed těsta bez ulpívajících drobečků. Koláč nechte úplně vychladnout.
5
Mezitím si připravte citronový krém. Utřete sýr se 75 g cukru a vmíchejte jahody.
6
Smetanu s citronovou šťávou a 75 g cukru ušlehejte dotuha a postupně ji zlehka vmíchejte k utřenému sýru. Krém naneste na koláč a podávejte.