1
Do mísy rozdrobte sušenky. Přelijte je máslem, promněte, aby se máslo dostalo do každého kousku, a spojte do kompaktní hmoty. Tu namačkejte do dortové formy o průměru 24 centimetrů tak, aby se rozprostřela po dně i stěnách. Dejte na půl hodiny do ledničky.
2
Plátky želatiny namočte na pět minut do studené vody. Smetanu na vaření přiveďte k varu a sejměte z ohně. Želatinu vyndejte z vody a rozpusťte ji ve smetaně. Nechte zchladnout.
3
Smetanový sýr rozmíchejte s cukrem, jemně nastrouhanou kůrou z citronu a třemi lžícemi citronové šťávy zcela dohladka. Poté vmíchejte smetanu se želatinou a 300 g jahod, nakrájených na malé kousky. V robotu vyšlehejte smetanu ke šlehání, vmíchejte ji ke směsi a pak ji nalijte na sušenkový základ. Uhlaďte plochým nožem a chlaďte minimálně tři hodiny. Podávejte ozdobené 200 g přepůlených jahod.
1
Do mísy rozdrobte sušenky. Přelijte je máslem, promněte, aby se máslo dostalo do každého kousku, a spojte do kompaktní hmoty. Tu namačkejte do dortové formy o průměru 24 centimetrů tak, aby se rozprostřela po dně i stěnách. Dejte na půl hodiny do ledničky.
2
Plátky želatiny namočte na pět minut do studené vody. Smetanu na vaření přiveďte k varu a sejměte z ohně. Želatinu vyndejte z vody a rozpusťte ji ve smetaně. Nechte zchladnout.
3
Smetanový sýr rozmíchejte s cukrem, jemně nastrouhanou kůrou z citronu a třemi lžícemi citronové šťávy zcela dohladka. Poté vmíchejte smetanu se želatinou a 300 g jahod, nakrájených na malé kousky. V robotu vyšlehejte smetanu ke šlehání, vmíchejte ji ke směsi a pak ji nalijte na sušenkový základ. Uhlaďte plochým nožem a chlaďte minimálně tři hodiny. Podávejte ozdobené 200 g přepůlených jahod.