Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJahodové Tiramisu
Albert logoAlbert logo
  • Jahodové Tiramisu

Jahodové Tiramisu

Jahodové Tiramisu
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Džem jahodový 300 ml
  • Cointreau likér 80 ml
  • Pomerančová šťáva 80 ml
  • Mascarpone 450 g
  • Smetana ke šlehání 320 ml
  • Cukr krupicový 60 g
  • Piškoty cukrářské 52 ks
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Jahody 680 g
  • Džem jahodový 300 ml
  • Cointreau likér 80 ml
  • Pomerančová šťáva 80 ml
  • Mascarpone 450 g
  • Smetana ke šlehání 320 ml
  • Cukr krupicový 60 g
  • Piškoty cukrářské 52 ks
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Jahody 680 g

Příprava

1
V misce smíchejte džem, 80 ml Cointreau a pomerančovou šťávu.
2
Mascarpone vyklopte do mísy a vidličkou jej našlehejte se 2 lžícemi Cointreau. Smetanu ušlehejte dotuha, pak k ní přimíchejte cukr, vanilkový extrakt, zbylé 2 lžíce Cointreau a nakonec ji vmíchjete k mascarpone.
3
Čtvrtinou směsi s džemem vymažte skleněnou mísu o rozměrech 32 x 22 x 5 cm.
4
Na džem naaranžujte část piškotů, aby zcela zakryly dno. Na ně rozprostřete druhou čtvrtinu směsi s džemem a zhruba polovinu ochuceného mascarpone.
5
Na mascarpone pečlivě – jednu vedle druhé – vyskládejte polovinu jahod. Potřete je třetí čtvrtinou džemové směsi, navrch rozdělte zbývající piškoty, potřete je zbylou čtvrtinou směsi s džemem a vše zakryjte zbylým mascarpone.
6
Dejte na 8 hodin chladit. Podávejte ozdobené zbylými pokrájenými jahodami.
1
V misce smíchejte džem, 80 ml Cointreau a pomerančovou šťávu.
2
Mascarpone vyklopte do mísy a vidličkou jej našlehejte se 2 lžícemi Cointreau. Smetanu ušlehejte dotuha, pak k ní přimíchejte cukr, vanilkový extrakt, zbylé 2 lžíce Cointreau a nakonec ji vmíchjete k mascarpone.
3
Čtvrtinou směsi s džemem vymažte skleněnou mísu o rozměrech 32 x 22 x 5 cm.
4
Na džem naaranžujte část piškotů, aby zcela zakryly dno. Na ně rozprostřete druhou čtvrtinu směsi s džemem a zhruba polovinu ochuceného mascarpone.
5
Na mascarpone pečlivě – jednu vedle druhé – vyskládejte polovinu jahod. Potřete je třetí čtvrtinou džemové směsi, navrch rozdělte zbývající piškoty, potřete je zbylou čtvrtinou směsi s džemem a vše zakryjte zbylým mascarpone.
6
Dejte na 8 hodin chladit. Podávejte ozdobené zbylými pokrájenými jahodami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.