Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJahodové kremrole
Albert logoAlbert logo
  • Jahodové kremrole

Jahodové kremrole

Jahodové kremrole
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
20 porcí
  • Máslo 200 g
  • Mouka hladká 400 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Rostlinný tuk na pečení 50 g
  • Kvasný ocet 1 plž
  • Vejce 3 ks
  • Olej slunečnicový 100 ml
  • Cukr krupicový 200 g
  • Sůl
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Jahody 20 g
  • Džem jahodový 3 plž
  • Cukr moučkový 40 g
  • Máslo 200 g
  • Mouka hladká 400 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Rostlinný tuk na pečení 50 g
  • Kvasný ocet 1 plž
  • Vejce 3 ks
  • Olej slunečnicový 100 ml
  • Cukr krupicový 200 g
  • Sůl
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Jahody 20 g
  • Džem jahodový 3 plž
  • Cukr moučkový 40 g

Příprava

1
Ve větší míse promíchejte mouku, máslo, heru, smetanu, ocet a špetku soli v hladké těsto. Zabalte do fólie a nechte přes noc v lednici.
2
Troubu předehřejte na 230 °C. Oddělte žloutky od bílků.
3
Těsto rozválejte a nakrájejte na pruhy o velikosti 30 × 3 cm. Pro tento recept potřebujete kovové trubičky na kremrole. Trubičky promastěte olejem a postupně na ně natočte proužky těsta z jedné strany na druhou tak, aby se těsto překrývalo. Pomažte rozšlehaným žloutkem a pečte 10 minut. Nechte vychladnout a pak opatrně sejměte kremrole z trubiček.
4
Na jahodový sníh vyšlehejte šlehačem bílky dotuha. V kastrůlku přiveďte vodu k varu a mísu se sněhem vložte nad páru. Přimíchejte cukr a šlehejte dále do lesklého sněhu. Přidejte citronovou šťávu s džemem. Šlehejte dál mimo vodní lázeň do vychladnutí. Ihned přendejte do cukrářského sáčku a plňte vychladlé kremrole.
5
Před podáváním ozdobte konce kremrolí kousky jahod a posypte moučkovým cukrem.
1
Ve větší míse promíchejte mouku, máslo, heru, smetanu, ocet a špetku soli v hladké těsto. Zabalte do fólie a nechte přes noc v lednici.
2
Troubu předehřejte na 230 °C. Oddělte žloutky od bílků.
3
Těsto rozválejte a nakrájejte na pruhy o velikosti 30 × 3 cm. Pro tento recept potřebujete kovové trubičky na kremrole. Trubičky promastěte olejem a postupně na ně natočte proužky těsta z jedné strany na druhou tak, aby se těsto překrývalo. Pomažte rozšlehaným žloutkem a pečte 10 minut. Nechte vychladnout a pak opatrně sejměte kremrole z trubiček.
4
Na jahodový sníh vyšlehejte šlehačem bílky dotuha. V kastrůlku přiveďte vodu k varu a mísu se sněhem vložte nad páru. Přimíchejte cukr a šlehejte dále do lesklého sněhu. Přidejte citronovou šťávu s džemem. Šlehejte dál mimo vodní lázeň do vychladnutí. Ihned přendejte do cukrářského sáčku a plňte vychladlé kremrole.
5
Před podáváním ozdobte konce kremrolí kousky jahod a posypte moučkovým cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.