1
Ve větší míse promíchejte mouku, máslo, heru, smetanu, ocet a špetku soli v hladké těsto. Zabalte do fólie a nechte přes noc v lednici.
2
Troubu předehřejte na 230 °C. Oddělte žloutky od bílků.
3
Těsto rozválejte a nakrájejte na pruhy o velikosti 30 × 3 cm. Pro tento recept potřebujete kovové trubičky na kremrole. Trubičky promastěte olejem a postupně na ně natočte proužky těsta z jedné strany na druhou tak, aby se těsto překrývalo. Pomažte rozšlehaným žloutkem a pečte 10 minut. Nechte vychladnout a pak opatrně sejměte kremrole z trubiček.
4
Na jahodový sníh vyšlehejte šlehačem bílky dotuha. V kastrůlku přiveďte vodu k varu a mísu se sněhem vložte nad páru. Přimíchejte cukr a šlehejte dále do lesklého sněhu. Přidejte citronovou šťávu s džemem. Šlehejte dál mimo vodní lázeň do vychladnutí. Ihned přendejte do cukrářského sáčku a plňte vychladlé kremrole.
5
Před podáváním ozdobte konce kremrolí kousky jahod a posypte moučkovým cukrem.
1
Ve větší míse promíchejte mouku, máslo, heru, smetanu, ocet a špetku soli v hladké těsto. Zabalte do fólie a nechte přes noc v lednici.
2
Troubu předehřejte na 230 °C. Oddělte žloutky od bílků.
3
Těsto rozválejte a nakrájejte na pruhy o velikosti 30 × 3 cm. Pro tento recept potřebujete kovové trubičky na kremrole. Trubičky promastěte olejem a postupně na ně natočte proužky těsta z jedné strany na druhou tak, aby se těsto překrývalo. Pomažte rozšlehaným žloutkem a pečte 10 minut. Nechte vychladnout a pak opatrně sejměte kremrole z trubiček.
4
Na jahodový sníh vyšlehejte šlehačem bílky dotuha. V kastrůlku přiveďte vodu k varu a mísu se sněhem vložte nad páru. Přimíchejte cukr a šlehejte dále do lesklého sněhu. Přidejte citronovou šťávu s džemem. Šlehejte dál mimo vodní lázeň do vychladnutí. Ihned přendejte do cukrářského sáčku a plňte vychladlé kremrole.
5
Před podáváním ozdobte konce kremrolí kousky jahod a posypte moučkovým cukrem.