1
Na válu vypracujte vláčné těsto z tvarohu, vajec, oleje, kypřícího prášku, mouky a soli. Rozdělte ho na poloviny a z každé postupně vyválejte plát tenký 2 milimetry.
2
Nakrájejte ho na stejně velké čtverce. Na každý dejte jednu jahodu a zabalte ji do knedlíku.
3
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Postupně do ní dávejte knedlíky, odlepte je ode dna a po vyplavání na hladinu je vařte ještě 6–8 minut.
4
K podávání umíchejte tvaroh s cukrem a mlékem.
5
Knedlíky rozdělte na talíře, navrch dejte ochucený tvaroh, posypte cukrem a přelijte máslem.
1
Na válu vypracujte vláčné těsto z tvarohu, vajec, oleje, kypřícího prášku, mouky a soli. Rozdělte ho na poloviny a z každé postupně vyválejte plát tenký 2 milimetry.
2
Nakrájejte ho na stejně velké čtverce. Na každý dejte jednu jahodu a zabalte ji do knedlíku.
3
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Postupně do ní dávejte knedlíky, odlepte je ode dna a po vyplavání na hladinu je vařte ještě 6–8 minut.
4
K podávání umíchejte tvaroh s cukrem a mlékem.
5
Knedlíky rozdělte na talíře, navrch dejte ochucený tvaroh, posypte cukrem a přelijte máslem.