1
Prosátou mouku promíchejte se dvěma lžícemi cukru a špetkou soli. Pomocí robota nebo šlehače postupně vmíchejte studené kostky másla. Nakonec po troškách vlijte ledovou vodu, dokud nevznikne kompaktní těsto. Zabalte ho do folie a dejte na 30 minut chladit.
2
Opláchnuté jahody zbavte lístků a nakrájejte podélně na plátky. Promíchejte se 3 lžícemi cukru, citronovou šťávou, malou špetkou soli, zázvorem a kardamomem.
3
Těsto vyválejte na pomoučněném vále na 3 mm tenký plát. Vykrájejte kolečkao velikosti dezertního talířku.
4
Vzniklé kruhy vyskládejte na 2 plechy vyložené pečicím papírem. Doprostřed poskládejte přes sebe nakrájené plátky jahod, asi 3 cm od okrajů. Okraj těsta přehněte přes náplň, postupujte podél okraje a každých 5 cm přehněte znovu, až se okraj uzavře.
5
Okraje galetky potřete rozšlehaným vejcem a zasypte zbylým cukrem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20 minut.
1
Prosátou mouku promíchejte se dvěma lžícemi cukru a špetkou soli. Pomocí robota nebo šlehače postupně vmíchejte studené kostky másla. Nakonec po troškách vlijte ledovou vodu, dokud nevznikne kompaktní těsto. Zabalte ho do folie a dejte na 30 minut chladit.
2
Opláchnuté jahody zbavte lístků a nakrájejte podélně na plátky. Promíchejte se 3 lžícemi cukru, citronovou šťávou, malou špetkou soli, zázvorem a kardamomem.
3
Těsto vyválejte na pomoučněném vále na 3 mm tenký plát. Vykrájejte kolečkao velikosti dezertního talířku.
4
Vzniklé kruhy vyskládejte na 2 plechy vyložené pečicím papírem. Doprostřed poskládejte přes sebe nakrájené plátky jahod, asi 3 cm od okrajů. Okraj těsta přehněte přes náplň, postupujte podél okraje a každých 5 cm přehněte znovu, až se okraj uzavře.
5
Okraje galetky potřete rozšlehaným vejcem a zasypte zbylým cukrem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20 minut.