Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJahodové galetky
Albert logoAlbert logo
  • Jahodové galetky

Jahodové galetky

Jahodové galetky
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Francouzská
Dezert

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Máslo 200 g
  • Cukr krupicový 7 plž
  • Mouka hladká BIO 300 g
  • Sůl
  • Voda 120 ml
  • Jahody 400 g
  • Citronová šťáva 2 člž
  • Zázvor mletý 1 člž
  • Kardamom mletý 1/2 člž
  • Vejce 1 ks
  • Máslo 200 g
  • Cukr krupicový 7 plž
  • Mouka hladká BIO 300 g
  • Sůl
  • Voda 120 ml
  • Jahody 400 g
  • Citronová šťáva 2 člž
  • Zázvor mletý 1 člž
  • Kardamom mletý 1/2 člž
  • Vejce 1 ks

Příprava

1
Prosátou mouku promíchejte se dvěma lžícemi cukru a špetkou soli. Pomocí robota nebo šlehače postupně vmíchejte studené kostky másla. Nakonec po troškách vlijte ledovou vodu, dokud nevznikne kompaktní těsto. Zabalte ho do folie a dejte na 30 minut chladit.
2
Opláchnuté jahody zbavte lístků a nakrájejte podélně na plátky. Promíchejte se 3 lžícemi cukru, citronovou šťávou, malou špetkou soli, zázvorem a kardamomem.
3
Těsto vyválejte na pomoučněném vále na 3 mm tenký plát. Vykrájejte kolečkao velikosti dezertního talířku.
4
Vzniklé kruhy vyskládejte na 2 plechy vyložené pečicím papírem. Doprostřed poskládejte přes sebe nakrájené plátky jahod, asi 3 cm od okrajů. Okraj těsta přehněte přes náplň, postupujte podél okraje a každých 5 cm přehněte znovu, až se okraj uzavře.
5
Okraje galetky potřete rozšlehaným vejcem a zasypte zbylým cukrem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20 minut.
1
Prosátou mouku promíchejte se dvěma lžícemi cukru a špetkou soli. Pomocí robota nebo šlehače postupně vmíchejte studené kostky másla. Nakonec po troškách vlijte ledovou vodu, dokud nevznikne kompaktní těsto. Zabalte ho do folie a dejte na 30 minut chladit.
2
Opláchnuté jahody zbavte lístků a nakrájejte podélně na plátky. Promíchejte se 3 lžícemi cukru, citronovou šťávou, malou špetkou soli, zázvorem a kardamomem.
3
Těsto vyválejte na pomoučněném vále na 3 mm tenký plát. Vykrájejte kolečkao velikosti dezertního talířku.
4
Vzniklé kruhy vyskládejte na 2 plechy vyložené pečicím papírem. Doprostřed poskládejte přes sebe nakrájené plátky jahod, asi 3 cm od okrajů. Okraj těsta přehněte přes náplň, postupujte podél okraje a každých 5 cm přehněte znovu, až se okraj uzavře.
5
Okraje galetky potřete rozšlehaným vejcem a zasypte zbylým cukrem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě dnes

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě dnes

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě dnes

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.