1
Pamatujete na babiččinu zemlbábu? My jsme získali lahodný recept na zemlbábu s jahodami.
2
Troubu předehřejte na 200 °C.
3
Mléko a smetanu slijte do středně velkého hrnce a na středním plameni zahřívejte téměř k varu. Sejměte z ohně a dejte stranou.
4
Ve velké míse mírně našlehejte žloutky, 100 g krupicového cukru a vanilkový extrakt, a pak ke směsi postupně metličkou zašlehávejte svařené mléko se smetanou.
5
Plátky vánočky naskládejte vedle sebe do mírně vymazané zapékací mísy o objemu asi 2 litry (nebo několika menších).
6
Přelijte je mléčno-vaječnou směsí, navrch nasypte rozinky i přepůlené jahody, posypte zbylým cukrem a pečte 20–25 minut.
1
Pamatujete na babiččinu zemlbábu? My jsme získali lahodný recept na zemlbábu s jahodami.
2
Troubu předehřejte na 200 °C.
3
Mléko a smetanu slijte do středně velkého hrnce a na středním plameni zahřívejte téměř k varu. Sejměte z ohně a dejte stranou.
4
Ve velké míse mírně našlehejte žloutky, 100 g krupicového cukru a vanilkový extrakt, a pak ke směsi postupně metličkou zašlehávejte svařené mléko se smetanou.
5
Plátky vánočky naskládejte vedle sebe do mírně vymazané zapékací mísy o objemu asi 2 litry (nebo několika menších).
6
Přelijte je mléčno-vaječnou směsí, navrch nasypte rozinky i přepůlené jahody, posypte zbylým cukrem a pečte 20–25 minut.