Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJahodová smetanová zmrzlina
Albert logoAlbert logo
  • Jahodová smetanová zmrzlina

Jahodová smetanová zmrzlina

Jahodová smetanová zmrzlina
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
10 porcí
  • Zakysaná smetana 500 g
  • Jahody 500 g
  • Cukr krupicový 200 g
  • Pistácie 50 g
  • Čokoláda bílá 200 g
  • Zmrzlinový kornout 10 ks
  • Zakysaná smetana 500 g
  • Jahody 500 g
  • Cukr krupicový 200 g
  • Pistácie 50 g
  • Čokoláda bílá 200 g
  • Zmrzlinový kornout 10 ks

Příprava

1
Jahody odstopkujte a spolu s cukrem je dejte do robotu a rozmixujte na pyré. Pokud je dostatečně hladké, ale sem tam se objeví kousek, ničemu to nevadí.
2
Smetanu dejte do mísy a postupně do ní zašlehávejte pyré. Směs poté přendejte do mísy a dejte ji na 1–2 hodiny do mrazáku, aby zmrzla tak akorát 3 cm od kraje.
3
Vyndejte z mrazáku, promíchejte, aby se krystaly ledu zamíchaly dovnitř, a dejte na hodinu opět mrazit. Poté znovu promíchejte, přendejte do uzavíratelné nádoby a dejte přes noc mrazit.
4
Před podáváním zmrzlinu na 20 minut vyndejte z mrazáku. Čas využijte k výrobě kornoutů.
5
Pistácie nasekejte najemno a čokoládu nechte rozpustit v míse nad vroucí vodou.
6
Kornoutky – asi 8–10 kusů – nejprve vždy namočte v čokoládě a pak obalte v pistáciích. Vyskládejte je na tác a dejte na chvíli do lednice. Kopečky zmrzliny podávejte v kornoutcích.
1
Jahody odstopkujte a spolu s cukrem je dejte do robotu a rozmixujte na pyré. Pokud je dostatečně hladké, ale sem tam se objeví kousek, ničemu to nevadí.
2
Smetanu dejte do mísy a postupně do ní zašlehávejte pyré. Směs poté přendejte do mísy a dejte ji na 1–2 hodiny do mrazáku, aby zmrzla tak akorát 3 cm od kraje.
3
Vyndejte z mrazáku, promíchejte, aby se krystaly ledu zamíchaly dovnitř, a dejte na hodinu opět mrazit. Poté znovu promíchejte, přendejte do uzavíratelné nádoby a dejte přes noc mrazit.
4
Před podáváním zmrzlinu na 20 minut vyndejte z mrazáku. Čas využijte k výrobě kornoutů.
5
Pistácie nasekejte najemno a čokoládu nechte rozpustit v míse nad vroucí vodou.
6
Kornoutky – asi 8–10 kusů – nejprve vždy namočte v čokoládě a pak obalte v pistáciích. Vyskládejte je na tác a dejte na chvíli do lednice. Kopečky zmrzliny podávejte v kornoutcích.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě 28 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 21 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 28 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě 28 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 21 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 28 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.