1
Troubu předehřejte na 200 °C. Do mísy vlijte 8 oddělených bílků. Žloutky dejte do druhé mísy. Bílky začněte šlehat do polotuhého sněhu a zašlehejte postupně 1 a ½ polévkové lžíce cukru do tuhého sněhu. Ke žloutkům přidejte zbylých 170 g cukru, kůru a šťávu z dobře omytého bio citronu a špetku soli. Směs šlehejte asi 3 minuty, až hmota zesvětlá a bude pěnová. Přes žloutky prosejte 130 g mouky a opatrně stěrkou promíchejte. Pak ke směsi přidejte ⅓ ušlehaného sněhu a opět opatrně promíchejte. Potom vmíchejte i zbytek sněhu, těsto vlijte na plech opatřený pečicím papírem a pečte 14 minut.
2
Těsto po upečení nechte 5 minut odpočinout. Pak prosejte nahoru na těsto 60 g cukru moučky a překryjte čistou utěrkou. Plech otočte utěrkou dolů, opatrně stáhněte pečicí papír a roládu opatrně zarolujte i s utěrkou. Nechte vychladnout, poté roládu opatrně rozviňte a zbavte utěrky.
3
Čerstvých 200 g omytých a očištěných jahod nakrájejte na kostičky a posypte jimi rozvinutou roládu. V míse vyšlehejte 200 ml smetany, 120 g třtinového cukru a 250 g mascarpone na hladký krém. Dvě třetiny krému použijte jako náplň do rolády přes jahody. Roládu pak zarolujte a přendejte na servírovací talíř.
4
Zbylou ⅓ krému přendejte do cukrářského pytlíku s řezanou zdobicí špičkou a ozdobte jím vrch rolády. Dozdobte zbylými 100 g omytých, napůl překrojených jahod. Před podáváním nezapomeňte vychladit aspoň 30 minut v lednici. Užijte si krásný letní den s tímto dezertem.
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Do mísy vlijte 8 oddělených bílků. Žloutky dejte do druhé mísy. Bílky začněte šlehat do polotuhého sněhu a zašlehejte postupně 1 a ½ polévkové lžíce cukru do tuhého sněhu. Ke žloutkům přidejte zbylých 170 g cukru, kůru a šťávu z dobře omytého bio citronu a špetku soli. Směs šlehejte asi 3 minuty, až hmota zesvětlá a bude pěnová. Přes žloutky prosejte 130 g mouky a opatrně stěrkou promíchejte. Pak ke směsi přidejte ⅓ ušlehaného sněhu a opět opatrně promíchejte. Potom vmíchejte i zbytek sněhu, těsto vlijte na plech opatřený pečicím papírem a pečte 14 minut.
2
Těsto po upečení nechte 5 minut odpočinout. Pak prosejte nahoru na těsto 60 g cukru moučky a překryjte čistou utěrkou. Plech otočte utěrkou dolů, opatrně stáhněte pečicí papír a roládu opatrně zarolujte i s utěrkou. Nechte vychladnout, poté roládu opatrně rozviňte a zbavte utěrky.
3
Čerstvých 200 g omytých a očištěných jahod nakrájejte na kostičky a posypte jimi rozvinutou roládu. V míse vyšlehejte 200 ml smetany, 120 g třtinového cukru a 250 g mascarpone na hladký krém. Dvě třetiny krému použijte jako náplň do rolády přes jahody. Roládu pak zarolujte a přendejte na servírovací talíř.
4
Zbylou ⅓ krému přendejte do cukrářského pytlíku s řezanou zdobicí špičkou a ozdobte jím vrch rolády. Dozdobte zbylými 100 g omytých, napůl překrojených jahod. Před podáváním nezapomeňte vychladit aspoň 30 minut v lednici. Užijte si krásný letní den s tímto dezertem.