Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJahodová roláda jako sen
Albert logoAlbert logo
  • Jahodová roláda jako sen

Jahodová roláda jako sen

Jahodová roláda jako sen
Snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Oslava
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Citron BIO 1 ks
  • Vejce 8 ks
  • Cukr krupicový 200 g
  • Sůl
  • Cukr moučkový 60 g
  • Mouka hladká 130 g
  • Jahody 300 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Cukr třtinový 120 g
  • Mascarpone 250 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Vejce 8 ks
  • Cukr krupicový 200 g
  • Sůl
  • Cukr moučkový 60 g
  • Mouka hladká 130 g
  • Jahody 300 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Cukr třtinový 120 g
  • Mascarpone 250 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Do mísy vlijte 8 oddělených bílků. Žloutky dejte do druhé mísy. Bílky začněte šlehat do polotuhého sněhu a zašlehejte postupně 1 a ½ polévkové lžíce cukru do tuhého sněhu. Ke žloutkům přidejte zbylých 170 g cukru, kůru a šťávu z dobře omytého bio citronu a špetku soli. Směs šlehejte asi 3 minuty, až hmota zesvětlá a bude pěnová. Přes žloutky prosejte 130 g mouky a opatrně stěrkou promíchejte. Pak ke směsi přidejte ⅓ ušlehaného sněhu a opět opatrně promíchejte. Potom vmíchejte i zbytek sněhu, těsto vlijte na plech opatřený pečicím papírem a pečte 14 minut.
2
Těsto po upečení nechte 5 minut odpočinout. Pak prosejte nahoru na těsto 60 g cukru moučky a překryjte čistou utěrkou. Plech otočte utěrkou dolů, opatrně stáhněte pečicí papír a roládu opatrně zarolujte i s utěrkou. Nechte vychladnout, poté roládu opatrně rozviňte a zbavte utěrky.
3
Čerstvých 200 g omytých a očištěných jahod nakrájejte na kostičky a posypte jimi rozvinutou roládu. V míse vyšlehejte 200 ml smetany, 120 g třtinového cukru a 250 g mascarpone na hladký krém. Dvě třetiny krému použijte jako náplň do rolády přes jahody. Roládu pak zarolujte a přendejte na servírovací talíř.
4
Zbylou ⅓ krému přendejte do cukrářského pytlíku s řezanou zdobicí špičkou a ozdobte jím vrch rolády. Dozdobte zbylými 100 g omytých, napůl překrojených jahod. Před podáváním nezapomeňte vychladit aspoň 30 minut v lednici. Užijte si krásný letní den s tímto dezertem.
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Do mísy vlijte 8 oddělených bílků. Žloutky dejte do druhé mísy. Bílky začněte šlehat do polotuhého sněhu a zašlehejte postupně 1 a ½ polévkové lžíce cukru do tuhého sněhu. Ke žloutkům přidejte zbylých 170 g cukru, kůru a šťávu z dobře omytého bio citronu a špetku soli. Směs šlehejte asi 3 minuty, až hmota zesvětlá a bude pěnová. Přes žloutky prosejte 130 g mouky a opatrně stěrkou promíchejte. Pak ke směsi přidejte ⅓ ušlehaného sněhu a opět opatrně promíchejte. Potom vmíchejte i zbytek sněhu, těsto vlijte na plech opatřený pečicím papírem a pečte 14 minut.
2
Těsto po upečení nechte 5 minut odpočinout. Pak prosejte nahoru na těsto 60 g cukru moučky a překryjte čistou utěrkou. Plech otočte utěrkou dolů, opatrně stáhněte pečicí papír a roládu opatrně zarolujte i s utěrkou. Nechte vychladnout, poté roládu opatrně rozviňte a zbavte utěrky.
3
Čerstvých 200 g omytých a očištěných jahod nakrájejte na kostičky a posypte jimi rozvinutou roládu. V míse vyšlehejte 200 ml smetany, 120 g třtinového cukru a 250 g mascarpone na hladký krém. Dvě třetiny krému použijte jako náplň do rolády přes jahody. Roládu pak zarolujte a přendejte na servírovací talíř.
4
Zbylou ⅓ krému přendejte do cukrářského pytlíku s řezanou zdobicí špičkou a ozdobte jím vrch rolády. Dozdobte zbylými 100 g omytých, napůl překrojených jahod. Před podáváním nezapomeňte vychladit aspoň 30 minut v lednici. Užijte si krásný letní den s tímto dezertem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.