1
Troubu předehřejte na 170 °C. Jáhly propláchněte, vsypte do jednoho litru vroucí osolené vody a pět minut vařte. Mezitím přiveďte k varu mléko.
2
Jáhly slijte, vraťte do hrnce a zalijte mlékem. Osolte a za občasného míchání duste 10–15 minut do změknutí. Nakonec vmíchejte tři čtvrtiny másla a nechte vychladnout.
3
Oddělte bílky od žloutků a cukr rozdělte na dvě poloviny. Žloutky a první polovinu cukru našlehejte do husté pěny. V další míse ušlehejte měkký a řídký sníh z bílků, postupně do něj zašlehejte zbývající cukr a pokračujte, dokud sníh neztuhne.
4
Nejprve promíchejte kaši se žloutky a skořicí, nakonec vmíchejte sníh. Část sněhu můžete nechat stranou a pomazat jím nákyp před vložením do trouby.
5
Formu vymažte máslem a vlijte jáhlovou směs. Navrch vyskládejte švestky a blumy, řeznou stranou dolů, případně rozetřete zbylý sníh, a vložte do trouby na 50 minut.
1
Troubu předehřejte na 170 °C. Jáhly propláchněte, vsypte do jednoho litru vroucí osolené vody a pět minut vařte. Mezitím přiveďte k varu mléko.
2
Jáhly slijte, vraťte do hrnce a zalijte mlékem. Osolte a za občasného míchání duste 10–15 minut do změknutí. Nakonec vmíchejte tři čtvrtiny másla a nechte vychladnout.
3
Oddělte bílky od žloutků a cukr rozdělte na dvě poloviny. Žloutky a první polovinu cukru našlehejte do husté pěny. V další míse ušlehejte měkký a řídký sníh z bílků, postupně do něj zašlehejte zbývající cukr a pokračujte, dokud sníh neztuhne.
4
Nejprve promíchejte kaši se žloutky a skořicí, nakonec vmíchejte sníh. Část sněhu můžete nechat stranou a pomazat jím nákyp před vložením do trouby.
5
Formu vymažte máslem a vlijte jáhlovou směs. Navrch vyskládejte švestky a blumy, řeznou stranou dolů, případně rozetřete zbylý sníh, a vložte do trouby na 50 minut.