1
Jáhly nasypte do cedníku a spařte vroucí vodou, aby nebyly hořké.
2
V hrnci přiveďte k varu 3/4 litru vody, osolte špetkou soli, přisypte spařené jáhly a vařte 20 minut, aby z nich byla hustá kaše. Nechte ji 1/2 hodiny chladnout.
3
Žloutky, polovinu cukru, skořici, rozinky a ořechy vmíchejte do jáhelné kaše.
4
Z bílků ušlehejte sníh, zašlehejte do něj zbývající cukr a ještě aspoň 2 minuty šlehejte do husté konzistence. Sněhovou pěnu jemně vmíchejte do jáhlové hmoty.
5
Pekáč vymažte máslem, rozetřete do něj polovinu těsta, poklaďte kompotovanými švestkami a překryjte druhou polovinou těsta.
6
Pečte hodinu v troubě vyhřáté na 160 °C. Podávejte ozdobené švestkami a zakysanou smetanou.
1
Jáhly nasypte do cedníku a spařte vroucí vodou, aby nebyly hořké.
2
V hrnci přiveďte k varu 3/4 litru vody, osolte špetkou soli, přisypte spařené jáhly a vařte 20 minut, aby z nich byla hustá kaše. Nechte ji 1/2 hodiny chladnout.
3
Žloutky, polovinu cukru, skořici, rozinky a ořechy vmíchejte do jáhelné kaše.
4
Z bílků ušlehejte sníh, zašlehejte do něj zbývající cukr a ještě aspoň 2 minuty šlehejte do husté konzistence. Sněhovou pěnu jemně vmíchejte do jáhlové hmoty.
5
Pekáč vymažte máslem, rozetřete do něj polovinu těsta, poklaďte kompotovanými švestkami a překryjte druhou polovinou těsta.
6
Pečte hodinu v troubě vyhřáté na 160 °C. Podávejte ozdobené švestkami a zakysanou smetanou.