Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJahelné placky s celerovým salátem
Albert logoAlbert logo
  • Jahelné placky s celerovým salátem

Jahelné placky s celerovým salátem

Jahelné placky s celerovým salátem
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Celer 1/2 ks
  • Jablko 1 ks
  • Citronová šťáva 15 ml
  • Olej olivový 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Jáhly 300 g
  • Zakysaná smetana 180 g
  • Cibulka jarní 4 ks
  • Špenát čerstvý 2,5 hrs.
  • Olej řepkový
  • Máslo 1 plž
  • Celer 1/2 ks
  • Jablko 1 ks
  • Citronová šťáva 15 ml
  • Olej olivový 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Jáhly 300 g
  • Zakysaná smetana 180 g
  • Cibulka jarní 4 ks
  • Špenát čerstvý 2,5 hrs.
  • Olej řepkový
  • Máslo 1 plž

Příprava

1
Celer a jablko nastrouhejte na struhadle najemno a hned zakápněte citronovou šťávou, aby nezačaly hnědnout. Přidejte olivový olej, posolte a promíchejte se zakysanou smetanou.
2
Jáhly propláchněte a zalijte 500 ml vody. Osolte půl lžičkou soli a přiveďte k varu. Poté stáhněte teplotu a nechte 15 minut vařit pod pokličkou. Po uvaření nechte jáhly ještě chvíli dojít, aby do sebe vsákly opravdu veškerou tekutinu.
3
Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm nakrájenou jarní cibulku. Po chvilce přidejte špenátové listy a nechte je zavadnout. Smíchejte s vařenými jáhlami a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
4
Navlhčenýma rukama vytvarujte placky zhruba 1 cm silné a osmažte je na oleji. Podávejte s celerovým salátem.
1
Celer a jablko nastrouhejte na struhadle najemno a hned zakápněte citronovou šťávou, aby nezačaly hnědnout. Přidejte olivový olej, posolte a promíchejte se zakysanou smetanou.
2
Jáhly propláchněte a zalijte 500 ml vody. Osolte půl lžičkou soli a přiveďte k varu. Poté stáhněte teplotu a nechte 15 minut vařit pod pokličkou. Po uvaření nechte jáhly ještě chvíli dojít, aby do sebe vsákly opravdu veškerou tekutinu.
3
Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm nakrájenou jarní cibulku. Po chvilce přidejte špenátové listy a nechte je zavadnout. Smíchejte s vařenými jáhlami a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
4
Navlhčenýma rukama vytvarujte placky zhruba 1 cm silné a osmažte je na oleji. Podávejte s celerovým salátem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.