Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJablečný meringue páj
Albert logoAlbert logo
  • Jablečný  meringue páj
  • Jablečný  meringue páj

Jablečný meringue páj

Meringue páj vypadá velmi elegantně a efektně, a přitom jeho příprava není vůbec složitá. Vyzkoušejte si jeho jablečnou verzi. Jakým způsobem jej vyšlehaným sněhem ozdobíte, je jen na vás. Můžete zvolit zdobicí špičku, sáček nebo jej nanést jen ve vlnách lžící.
Jablečný  meringue páj
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Americká
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Cukr moučkový 270 g
  • Mouka hladká 360 g
  • Sůl
  • Máslo 160 g
  • Vejce 5 ks
  • Fazole
  • Jablko 5 ks
  • Voda 200 ml
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Cukr moučkový 270 g
  • Mouka hladká 360 g
  • Sůl
  • Máslo 160 g
  • Vejce 5 ks
  • Fazole
  • Jablko 5 ks
  • Voda 200 ml
  • Cukr vanilkový 1 ks

Příprava

1
V robotu vypracujte těsto ze 70 g cukru moučky, 350 g hladké mouky, špetky soli a 150 g másla. Rozklepněte 5 vajec, oddělte žloutky a bílky. Pokračujte v hnětení a postupně do těsta přidávejte žloutky. Vál posypte zbytkem mouky, přendejte na něj těsto a vytvarujte ho do bochánku. Zabalte jej do potravinářské fólie a dejte na 15 minut do lednice. Koláčovou formu průměru 28 cm vymažte zbylým máslem.
2
Těsto prsty vymačkejte do vymazané koláčové formy až po okraj. Překryjte pečicím papírem a zatěžkejte sušenými fazolemi. Pečte 15 minut v troubě na 180 °C. Pečicí papír s fazolemi sundejte a pečte dalších 10 minut na 180 °C dozlatova.
3
Mezitím oloupejte 5 jablek, zbavte je jádřinců a nahrubo nastrouhejte. Vložte je do rendlíku, přidejte 200 ml vody, 100 g cukru moučky a sáček vanilkového cukru a vařte, dokud se voda neodpaří. Náplň rozetřete na upečené těsto a pečte dalších 15 minut.
4
Ve vodní lázni vyšlehejte 5 bílků do polotuhého sněhu a postupně během šlehání přidávejte zbylých 100 g cukru moučky. Meringue přendejte do zdobicího sáčku s hladkou tryskou, ozdobně naneste na jablka a vložte zpět do trouby. Pečte 5 minut na 200 °C, dokud špičky meringue nezezlátnou. Nechte vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte. Rozhodně nesmí na vaší podzimní hostině chybět!
1
V robotu vypracujte těsto ze 70 g cukru moučky, 350 g hladké mouky, špetky soli a 150 g másla. Rozklepněte 5 vajec, oddělte žloutky a bílky. Pokračujte v hnětení a postupně do těsta přidávejte žloutky. Vál posypte zbytkem mouky, přendejte na něj těsto a vytvarujte ho do bochánku. Zabalte jej do potravinářské fólie a dejte na 15 minut do lednice. Koláčovou formu průměru 28 cm vymažte zbylým máslem.
2
Těsto prsty vymačkejte do vymazané koláčové formy až po okraj. Překryjte pečicím papírem a zatěžkejte sušenými fazolemi. Pečte 15 minut v troubě na 180 °C. Pečicí papír s fazolemi sundejte a pečte dalších 10 minut na 180 °C dozlatova.
3
Mezitím oloupejte 5 jablek, zbavte je jádřinců a nahrubo nastrouhejte. Vložte je do rendlíku, přidejte 200 ml vody, 100 g cukru moučky a sáček vanilkového cukru a vařte, dokud se voda neodpaří. Náplň rozetřete na upečené těsto a pečte dalších 15 minut.
4
Ve vodní lázni vyšlehejte 5 bílků do polotuhého sněhu a postupně během šlehání přidávejte zbylých 100 g cukru moučky. Meringue přendejte do zdobicího sáčku s hladkou tryskou, ozdobně naneste na jablka a vložte zpět do trouby. Pečte 5 minut na 200 °C, dokud špičky meringue nezezlátnou. Nechte vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte. Rozhodně nesmí na vaší podzimní hostině chybět!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.