Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJablečno–skořicový koláč
Albert logoAlbert logo
  • Jablečno–skořicový koláč

Jablečno–skořicový koláč

Jablečno–skořicový koláč
Snadné
46-60 minut
4/5
Česká

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Jablko 8 ks
  • Rebarbora
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Cukr krupicový 210 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Skořice mletá 1,3 člž
  • Škrob kukuřičný 2 plž
  • Listové těsto 2 ks
  • Pudink vanilkový 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Mléko 750 ml
  • Jablko 8 ks
  • Rebarbora
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Cukr krupicový 210 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Skořice mletá 1,3 člž
  • Škrob kukuřičný 2 plž
  • Listové těsto 2 ks
  • Pudink vanilkový 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Mléko 750 ml

Příprava

1
Předehřejte troubu na 200 °C. Jablka, rebarboru, citronovou šťávu, krupicový i vanilkový cukr a skořici promíchám v míse. Směs rozdělím do dvou kulatých zapékacích misek o průměru 14 cm a zakryju alobalem. Dám je na pět minut do trouby, aby ovoce trochu změklo. Kukuřičný škrob rozmíchám se lžící vody, rozdělím ho do zapékacích misek a promíchám s jablečnou směsí.
2
Z listového těsta vykrojím dvě kola o průměru 20 cm a ve středu je lehce proříznu. Kola položím na zapékací mísy, prsty přimáčknu okraje k míse a těsto potřu rozšlehaným vejcem. Promíchám krystalový cukr se čtvrtkou lžičky skořice a směsí posypu těsto. Peču pětadvacet až třicet minut dozlatova.
3
Zatímco se koláče pečou, uvařím si z mléka, dvou lžic krupicového cukru a pudinkového prášku řídký pudink. Koláče podávám přelité pudinkem.
1
Předehřejte troubu na 200 °C. Jablka, rebarboru, citronovou šťávu, krupicový i vanilkový cukr a skořici promíchám v míse. Směs rozdělím do dvou kulatých zapékacích misek o průměru 14 cm a zakryju alobalem. Dám je na pět minut do trouby, aby ovoce trochu změklo. Kukuřičný škrob rozmíchám se lžící vody, rozdělím ho do zapékacích misek a promíchám s jablečnou směsí.
2
Z listového těsta vykrojím dvě kola o průměru 20 cm a ve středu je lehce proříznu. Kola položím na zapékací mísy, prsty přimáčknu okraje k míse a těsto potřu rozšlehaným vejcem. Promíchám krystalový cukr se čtvrtkou lžičky skořice a směsí posypu těsto. Peču pětadvacet až třicet minut dozlatova.
3
Zatímco se koláče pečou, uvařím si z mléka, dvou lžic krupicového cukru a pudinkového prášku řídký pudink. Koláče podávám přelité pudinkem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 21 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.