1
V misce smíchejte mouku, 40 g cukru, prášek do pečiva, sůl a půl lžičky skořice. V druhé misce vyšlehejte vejce a podmáslí. V třetí misce si připravte obalovací směs promícháním zbylého cukru a skořice.
2
Omytá jablka zbavte jádřince a nakrájejte na 1,5 cm široké kroužky. Osušte v papírové utěrce.
3
V hrnci rozehřejte olej na vysokou teplotu. Než se nahřeje, promíchejte moučnou a vaječnou směs dohladka. V těstíčku postupně namáčejte jablečné kroužky a ihned je vkládejte do rozpáleného oleje. Smažte dozlatova z obou stran a odložte na talíř vyložený papírovou utěrkou.
4
Teplé kroužky obalte ve skořicovém cukru. Servírujte ozdobené zakysanou smetanou a zavařeninou.
1
V misce smíchejte mouku, 40 g cukru, prášek do pečiva, sůl a půl lžičky skořice. V druhé misce vyšlehejte vejce a podmáslí. V třetí misce si připravte obalovací směs promícháním zbylého cukru a skořice.
2
Omytá jablka zbavte jádřince a nakrájejte na 1,5 cm široké kroužky. Osušte v papírové utěrce.
3
V hrnci rozehřejte olej na vysokou teplotu. Než se nahřeje, promíchejte moučnou a vaječnou směs dohladka. V těstíčku postupně namáčejte jablečné kroužky a ihned je vkládejte do rozpáleného oleje. Smažte dozlatova z obou stran a odložte na talíř vyložený papírovou utěrkou.
4
Teplé kroužky obalte ve skořicovém cukru. Servírujte ozdobené zakysanou smetanou a zavařeninou.