1
Jablka kyselejšího typu umyjte, zbavte jádřinců a pokrájejte na větší kusy. Vložte do hlubšího pekáče vyloženého pečicím papírem. U papíru nechte vyšší okraje. Polijte octem, promíchejte a pečte v troubě předehřáté na 230 °C 25 minut.
2
Pak jablka posypte rovnoměrně 200 g cukru a znovu pečte 15 minut. Poté přisypte zbylý cukr a pečte dalších 15 minut.
3
Po upečení jablka přendejte do mísy, přidejte skořici, 3 lžíce rumu a nadrcený hřebíček s badyánem a špetkou soli. Vše rozmixujte ponorným mixérem.
4
Ještě horká povidla přelijte opatrně do sterilizovaných sklenic, zakápněte zbytkem rumu, zavřete je a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.
1
Jablka kyselejšího typu umyjte, zbavte jádřinců a pokrájejte na větší kusy. Vložte do hlubšího pekáče vyloženého pečicím papírem. U papíru nechte vyšší okraje. Polijte octem, promíchejte a pečte v troubě předehřáté na 230 °C 25 minut.
2
Pak jablka posypte rovnoměrně 200 g cukru a znovu pečte 15 minut. Poté přisypte zbylý cukr a pečte dalších 15 minut.
3
Po upečení jablka přendejte do mísy, přidejte skořici, 3 lžíce rumu a nadrcený hřebíček s badyánem a špetkou soli. Vše rozmixujte ponorným mixérem.
4
Ještě horká povidla přelijte opatrně do sterilizovaných sklenic, zakápněte zbytkem rumu, zavřete je a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.