Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJablečná galetka
Albert logoAlbert logo
  • Jablečná galetka

Jablečná galetka

Jablečná galetka
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Francouzská
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 110 g
  • Mouka hladká 100 g
  • Mouka pšeničná celozrnná BIO 80 g
  • Cukr krupicový 1,5 člž
  • Skořice mletá 1,5 člž
  • Sůl 1/2 člž
  • Voda 120 ml
  • Javorový sirup 2 plž
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Vejce 1 ks
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Jablko červené 4 ks
  • Zázvor mletý 1/2 člž
  • Ořechy lískové mleté 50 g
  • Máslo 110 g
  • Mouka hladká 100 g
  • Mouka pšeničná celozrnná BIO 80 g
  • Cukr krupicový 1,5 člž
  • Skořice mletá 1,5 člž
  • Sůl 1/2 člž
  • Voda 120 ml
  • Javorový sirup 2 plž
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Vejce 1 ks
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Jablko červené 4 ks
  • Zázvor mletý 1/2 člž
  • Ořechy lískové mleté 50 g

Příprava

1
Prosátou mouku, cukr, skořici a sůl promíchejte. Přidejte máslo a umíchejte těsto. Pomalu přilévejte vodu, dokud směs nebude vláčná. Těsto přesuňte do lednice a nechte půl hodiny odpočívat.
2
Předehřejte troubu na 180 °C. Vyválejte tenké těsto a pomocí válečku ho přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
3
Smíchejte rozpuštěné máslo, javorový sirup a vanilkové aroma. Jablka rozpulte, odstraňte jádřince a nakrájejte na tenké plátky.
4
Pět centimetrů od okraje těsta vyskládejte jablka do kruhu. Přidávejte další plátky, dokud nezaplníte celou plochu. Smíchejte skořici, sušený zázvor a ořechy. Nasypte na jablka a zalijte směsí z másla.
5
Přehýbejte okraje těsta přes jablečnou náplň, dokud nevznikne uzavřený kruh. Okraje potřete rozšlehaným vajíčkem, celou galetku posypte třtinovým cukrem a dejte péct na 45 minut.
1
Prosátou mouku, cukr, skořici a sůl promíchejte. Přidejte máslo a umíchejte těsto. Pomalu přilévejte vodu, dokud směs nebude vláčná. Těsto přesuňte do lednice a nechte půl hodiny odpočívat.
2
Předehřejte troubu na 180 °C. Vyválejte tenké těsto a pomocí válečku ho přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
3
Smíchejte rozpuštěné máslo, javorový sirup a vanilkové aroma. Jablka rozpulte, odstraňte jádřince a nakrájejte na tenké plátky.
4
Pět centimetrů od okraje těsta vyskládejte jablka do kruhu. Přidávejte další plátky, dokud nezaplníte celou plochu. Smíchejte skořici, sušený zázvor a ořechy. Nasypte na jablka a zalijte směsí z másla.
5
Přehýbejte okraje těsta přes jablečnou náplň, dokud nevznikne uzavřený kruh. Okraje potřete rozšlehaným vajíčkem, celou galetku posypte třtinovým cukrem a dejte péct na 45 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 23.10.2024 do 27.10.2024

Platný ještě 4 dny

Od 23.10.2024 do 27.10.2024

Platný ještě 13 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.