1
Prosátou mouku, cukr, skořici a sůl promíchejte. Přidejte máslo a umíchejte těsto. Pomalu přilévejte vodu, dokud směs nebude vláčná. Těsto přesuňte do lednice a nechte půl hodiny odpočívat.
2
Předehřejte troubu na 180 °C. Vyválejte tenké těsto a pomocí válečku ho přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
3
Smíchejte rozpuštěné máslo, javorový sirup a vanilkové aroma. Jablka rozpulte, odstraňte jádřince a nakrájejte na tenké plátky.
4
Pět centimetrů od okraje těsta vyskládejte jablka do kruhu. Přidávejte další plátky, dokud nezaplníte celou plochu. Smíchejte skořici, sušený zázvor a ořechy. Nasypte na jablka a zalijte směsí z másla.
5
Přehýbejte okraje těsta přes jablečnou náplň, dokud nevznikne uzavřený kruh. Okraje potřete rozšlehaným vajíčkem, celou galetku posypte třtinovým cukrem a dejte péct na 45 minut.
1
Prosátou mouku, cukr, skořici a sůl promíchejte. Přidejte máslo a umíchejte těsto. Pomalu přilévejte vodu, dokud směs nebude vláčná. Těsto přesuňte do lednice a nechte půl hodiny odpočívat.
2
Předehřejte troubu na 180 °C. Vyválejte tenké těsto a pomocí válečku ho přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
3
Smíchejte rozpuštěné máslo, javorový sirup a vanilkové aroma. Jablka rozpulte, odstraňte jádřince a nakrájejte na tenké plátky.
4
Pět centimetrů od okraje těsta vyskládejte jablka do kruhu. Přidávejte další plátky, dokud nezaplníte celou plochu. Smíchejte skořici, sušený zázvor a ořechy. Nasypte na jablka a zalijte směsí z másla.
5
Přehýbejte okraje těsta přes jablečnou náplň, dokud nevznikne uzavřený kruh. Okraje potřete rozšlehaným vajíčkem, celou galetku posypte třtinovým cukrem a dejte péct na 45 minut.