Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyItalské rizoto s hráškem a mátou
Albert logoAlbert logo
  • Italské rizoto s hráškem a mátou

Italské rizoto s hráškem a mátou

Italské rizoto s hráškem a mátou
Snadné
16-30 minut
4/5
Italská
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 75 g
  • Máta 2 hrs.
  • Sůl 1 člž
  • Olej olivový 1 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Bílé víno suché 80 ml
  • Cibule 1 ks
  • Rýže arborio 400 g
  • Vývar kuřecí 1,5 l
  • Parmazán 40 g
  • Hrášek mražený 240 g
  • Hráškové lusky 200 g
  • Zakysaná smetana 1 ks
  • Pepř
  • Máslo 75 g
  • Máta 2 hrs.
  • Sůl 1 člž
  • Olej olivový 1 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Bílé víno suché 80 ml
  • Cibule 1 ks
  • Rýže arborio 400 g
  • Vývar kuřecí 1,5 l
  • Parmazán 40 g
  • Hrášek mražený 240 g
  • Hráškové lusky 200 g
  • Zakysaná smetana 1 ks
  • Pepř

Příprava

1
Italská kuchyně je velmi rozmanitá a rovněž oblíbená. Vyzkoušejte naše hráškové rizoto s mátou a parmazánem.
2
Mátu a sůl dejte do hmoždíře a utřete do mátové pasty. Poté vmíchejte olej a odložte.
3
Asi 25 g másla nechte rozehřát ve středně velkém hrnci.
4
Přidejte cibuli a česnek a za občasného míchání 4–5 minut opékejte doměkka.
5
Pak vlijte víno a vařte asi 2 minuty.
6
Nakonec do hrnce vsypte rýži a za stálého míchání opékejte 1–2 minuty.
7
Poté vlijte prvních 250 ml vývaru, vařte, nechte rýži absorbovat tekutinu a přilijte další vývar.
8
Celkem se rýže vaří asi 20–25 minut, pak by měla být al dente.
9
Potom vmíchejte parmazán, mátovou pastu, oba typy hrášku, osolte, opepřete, zjemněte zbylým máslem a podávejte.
1
Italská kuchyně je velmi rozmanitá a rovněž oblíbená. Vyzkoušejte naše hráškové rizoto s mátou a parmazánem.
2
Mátu a sůl dejte do hmoždíře a utřete do mátové pasty. Poté vmíchejte olej a odložte.
3
Asi 25 g másla nechte rozehřát ve středně velkém hrnci.
4
Přidejte cibuli a česnek a za občasného míchání 4–5 minut opékejte doměkka.
5
Pak vlijte víno a vařte asi 2 minuty.
6
Nakonec do hrnce vsypte rýži a za stálého míchání opékejte 1–2 minuty.
7
Poté vlijte prvních 250 ml vývaru, vařte, nechte rýži absorbovat tekutinu a přilijte další vývar.
8
Celkem se rýže vaří asi 20–25 minut, pak by měla být al dente.
9
Potom vmíchejte parmazán, mátovou pastu, oba typy hrášku, osolte, opepřete, zjemněte zbylým máslem a podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.