1
Italská kuchyně je velmi rozmanitá a rovněž oblíbená. Vyzkoušejte naše hráškové rizoto s mátou a parmazánem.
2
Mátu a sůl dejte do hmoždíře a utřete do mátové pasty. Poté vmíchejte olej a odložte.
3
Asi 25 g másla nechte rozehřát ve středně velkém hrnci.
4
Přidejte cibuli a česnek a za občasného míchání 4–5 minut opékejte doměkka.
5
Pak vlijte víno a vařte asi 2 minuty.
6
Nakonec do hrnce vsypte rýži a za stálého míchání opékejte 1–2 minuty.
7
Poté vlijte prvních 250 ml vývaru, vařte, nechte rýži absorbovat tekutinu a přilijte další vývar.
8
Celkem se rýže vaří asi 20–25 minut, pak by měla být al dente.
9
Potom vmíchejte parmazán, mátovou pastu, oba typy hrášku, osolte, opepřete, zjemněte zbylým máslem a podávejte.
1
Italská kuchyně je velmi rozmanitá a rovněž oblíbená. Vyzkoušejte naše hráškové rizoto s mátou a parmazánem.
2
Mátu a sůl dejte do hmoždíře a utřete do mátové pasty. Poté vmíchejte olej a odložte.
3
Asi 25 g másla nechte rozehřát ve středně velkém hrnci.
4
Přidejte cibuli a česnek a za občasného míchání 4–5 minut opékejte doměkka.
5
Pak vlijte víno a vařte asi 2 minuty.
6
Nakonec do hrnce vsypte rýži a za stálého míchání opékejte 1–2 minuty.
7
Poté vlijte prvních 250 ml vývaru, vařte, nechte rýži absorbovat tekutinu a přilijte další vývar.
8
Celkem se rýže vaří asi 20–25 minut, pak by měla být al dente.
9
Potom vmíchejte parmazán, mátovou pastu, oba typy hrášku, osolte, opepřete, zjemněte zbylým máslem a podávejte.