1
Do mísy prosejte 300 g hladké mouky typu 00, přidejte lžičku soli a lžičku instantního droždí. Promíchejte a vytvořte uprostřed důlek. Vlijte do něj 200 ml teplé vody a lžíci olivového oleje. Propracujte v hladké pružné těsto. Položte jej na pomoučený vál a 5 minut hněťte. Těsto přikryjte utěrkou a nechte 10 minut kynout.
2
Na rajčatovou omáčku smíchejte 100 ml rajčatového pyré s hrstí čerstvé bazalky nebo lžičkou sušené bazalky, prolisovaným stroužkem česneku, osolte a opepřete. Dejte stranou.
3
Těsto znovu trochu propracujte a rozdělte na 2 bochánky. Na pomoučeném vále je rozválejte na 2 placky o průměru 25 cm. Těsto můžete udělat opravdu tenké, protože v troubě opět naběhne. Dejte je na plechy vyložené pečicím papírem.
4
Do nejvyššího patra trouby předehřáté na 240 °C dejte na rošt prázdný plech nebo pekáč vzhůru nohama. Omáčku na pizzu rozetřete rubem lžíce, přidejte 30 g nastrouhaného parmazánu, 125 g natrhané mozzarelly, hrst na plátky nakrájených cherry rajčátek a pokapejte olivovým olejem. Plech s pizzou položte na rozpálený plech v troubě a pečte přibližně 10 minut. Upečenou pizzu posypte čerstvou bazalkou a pokapejte ještě trochou olivového oleje. Nyní už stačí rozkrájet a podělit se s nejbližšími. Dobrou chuť.
1
Do mísy prosejte 300 g hladké mouky typu 00, přidejte lžičku soli a lžičku instantního droždí. Promíchejte a vytvořte uprostřed důlek. Vlijte do něj 200 ml teplé vody a lžíci olivového oleje. Propracujte v hladké pružné těsto. Položte jej na pomoučený vál a 5 minut hněťte. Těsto přikryjte utěrkou a nechte 10 minut kynout.
2
Na rajčatovou omáčku smíchejte 100 ml rajčatového pyré s hrstí čerstvé bazalky nebo lžičkou sušené bazalky, prolisovaným stroužkem česneku, osolte a opepřete. Dejte stranou.
3
Těsto znovu trochu propracujte a rozdělte na 2 bochánky. Na pomoučeném vále je rozválejte na 2 placky o průměru 25 cm. Těsto můžete udělat opravdu tenké, protože v troubě opět naběhne. Dejte je na plechy vyložené pečicím papírem.
4
Do nejvyššího patra trouby předehřáté na 240 °C dejte na rošt prázdný plech nebo pekáč vzhůru nohama. Omáčku na pizzu rozetřete rubem lžíce, přidejte 30 g nastrouhaného parmazánu, 125 g natrhané mozzarelly, hrst na plátky nakrájených cherry rajčátek a pokapejte olivovým olejem. Plech s pizzou položte na rozpálený plech v troubě a pečte přibližně 10 minut. Upečenou pizzu posypte čerstvou bazalkou a pokapejte ještě trochou olivového oleje. Nyní už stačí rozkrájet a podělit se s nejbližšími. Dobrou chuť.