Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyItalská pizza raz dva
Albert logoAlbert logo
  • Italská pizza raz dva

Italská pizza raz dva

Mamma mia, pizza! Roztočte to s těstem a připravte si svoji domácí s cherry rajčátky nebo improvizujte dle fantazie.
Italská pizza raz dva
Snadné
16-30 minut
4/5
Italská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Mouka hladká 300 g
  • Droždí sušené 1 člž
  • Sůl 1 člž
  • Olej olivový 1 plž
  • Rajčatová passata 100 ml
  • Bazalka čerstvá 2 hrs.
  • Česnek 1 strouž.
  • Pepř
  • Mozzarella 125 g
  • Parmazán 1 hrs.
  • Rajčata cherry 1 hrs.
  • Mouka hladká 300 g
  • Droždí sušené 1 člž
  • Sůl 1 člž
  • Olej olivový 1 plž
  • Rajčatová passata 100 ml
  • Bazalka čerstvá 2 hrs.
  • Česnek 1 strouž.
  • Pepř
  • Mozzarella 125 g
  • Parmazán 1 hrs.
  • Rajčata cherry 1 hrs.

Příprava

1
Do mísy prosejte 300 g hladké mouky typu 00, přidejte lžičku soli a lžičku instantního droždí. Promíchejte a vytvořte uprostřed důlek. Vlijte do něj 200 ml teplé vody a lžíci olivového oleje. Propracujte v hladké pružné těsto. Položte jej na pomoučený vál a 5 minut hněťte. Těsto přikryjte utěrkou a nechte 10 minut kynout.
2
Na rajčatovou omáčku smíchejte 100 ml rajčatového pyré s hrstí čerstvé bazalky nebo lžičkou sušené bazalky, prolisovaným stroužkem česneku, osolte a opepřete. Dejte stranou.
3
Těsto znovu trochu propracujte a rozdělte na 2 bochánky. Na pomoučeném vále je rozválejte na 2 placky o průměru 25 cm. Těsto můžete udělat opravdu tenké, protože v troubě opět naběhne. Dejte je na plechy vyložené pečicím papírem.
4
Do nejvyššího patra trouby předehřáté na 240 °C dejte na rošt prázdný plech nebo pekáč vzhůru nohama. Omáčku na pizzu rozetřete rubem lžíce, přidejte 30 g nastrouhaného parmazánu, 125 g natrhané mozzarelly, hrst na plátky nakrájených cherry rajčátek a pokapejte olivovým olejem. Plech s pizzou položte na rozpálený plech v troubě a pečte přibližně 10 minut. Upečenou pizzu posypte čerstvou bazalkou a pokapejte ještě trochou olivového oleje. Nyní už stačí rozkrájet a podělit se s nejbližšími. Dobrou chuť.
1
Do mísy prosejte 300 g hladké mouky typu 00, přidejte lžičku soli a lžičku instantního droždí. Promíchejte a vytvořte uprostřed důlek. Vlijte do něj 200 ml teplé vody a lžíci olivového oleje. Propracujte v hladké pružné těsto. Položte jej na pomoučený vál a 5 minut hněťte. Těsto přikryjte utěrkou a nechte 10 minut kynout.
2
Na rajčatovou omáčku smíchejte 100 ml rajčatového pyré s hrstí čerstvé bazalky nebo lžičkou sušené bazalky, prolisovaným stroužkem česneku, osolte a opepřete. Dejte stranou.
3
Těsto znovu trochu propracujte a rozdělte na 2 bochánky. Na pomoučeném vále je rozválejte na 2 placky o průměru 25 cm. Těsto můžete udělat opravdu tenké, protože v troubě opět naběhne. Dejte je na plechy vyložené pečicím papírem.
4
Do nejvyššího patra trouby předehřáté na 240 °C dejte na rošt prázdný plech nebo pekáč vzhůru nohama. Omáčku na pizzu rozetřete rubem lžíce, přidejte 30 g nastrouhaného parmazánu, 125 g natrhané mozzarelly, hrst na plátky nakrájených cherry rajčátek a pokapejte olivovým olejem. Plech s pizzou položte na rozpálený plech v troubě a pečte přibližně 10 minut. Upečenou pizzu posypte čerstvou bazalkou a pokapejte ještě trochou olivového oleje. Nyní už stačí rozkrájet a podělit se s nejbližšími. Dobrou chuť.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat italskou pizzu s cherry rajčátky zdravější
    Na pizzu můžete použít špaldovou mouku. Pizza bude křupavější. Rajčatovou passatu nahraďte čerstvými rajčaty. Než vložíte pizzu do trouby, lehce ji zakápněte olivovým olejem. Pizza bude vláčnější a vitaminy z čerstvých rajčat se lépe vstřebají.
  • Co byste o italské pizze s cherry rajčátky měli vědět
    Mozzarella je měkký sýr, který se vyrábí z buvolího nebo kravského mléka. Tekutina, ve které je ponořen, je syrovátka. Ta je významným zdrojem minerálů a vitaminů skupiny B. Syrovátku můžete využít v pitném režimu nebo ji použít na zadělání domácího pečiva.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.