Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyItalská grilovaná polenta s rajčatovou salsou
Albert logoAlbert logo
  • Italská grilovaná polenta s rajčatovou salsou

Italská grilovaná polenta s rajčatovou salsou

Italská grilovaná polenta s rajčatovou salsou
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Italská
Vegetariánské
Grilování
Předkrm

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mléko plnotučné 150 ml
  • Polenta BIO 100 g
  • Voda 200 ml
  • Sůl 1/2 člž
  • Parmazán 50 g
  • Rajče 2 ks
  • Pepř
  • Citron 1/2 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Olej olivový 4 plž
  • Mléko plnotučné 150 ml
  • Polenta BIO 100 g
  • Voda 200 ml
  • Sůl 1/2 člž
  • Parmazán 50 g
  • Rajče 2 ks
  • Pepř
  • Citron 1/2 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Olej olivový 4 plž

Příprava

1
Do hrnce vsypte 100 g polenty, vlijte 200 ml vody, 150 ml mléka a přidejte ½ lžičky soli. Směs přiveďte k varu. Pak stáhněte stupeň ohřevu a za stálého míchání vařte polentu 5 minut. Přidejte nastrouhaných 50 g parmazánu a vše promíchejte.
2
Uvařenou polentu rozprostřete stěrkou potřenou olivovým olejem v pekáčku a nechte ztuhnout. Jakmile polenta vychladne a zatuhne, vykrájejte z ní pomocí kruhového vykrajovátka o průměru 7 cm kolečka.
3
Omyjte 2 velká masitá rajčata a nakrájejte je na drobné kostičky. Vsypte je do mísy. Stroužek česneku oloupejte a prolisujte k rajčatům. Hrst bazalky nasekejte a přisypte do salsy. Vše zakápněte šťávou z poloviny citronu a zalijte 2 lžícemi olivového oleje. Vše promíchejte a dochuťte pepřem. Salsu dejte vychladit na chvilku do lednice.
4
Kolečka polenty potřete z obou stran zbylým olivovým olejem a ogrilujte je v rozpáleném grilu 2 minuty z každé strany. Servírujte ihned ozdobené vychlazenou salsou. Užijte si chuť svěží Itálie!
1
Do hrnce vsypte 100 g polenty, vlijte 200 ml vody, 150 ml mléka a přidejte ½ lžičky soli. Směs přiveďte k varu. Pak stáhněte stupeň ohřevu a za stálého míchání vařte polentu 5 minut. Přidejte nastrouhaných 50 g parmazánu a vše promíchejte.
2
Uvařenou polentu rozprostřete stěrkou potřenou olivovým olejem v pekáčku a nechte ztuhnout. Jakmile polenta vychladne a zatuhne, vykrájejte z ní pomocí kruhového vykrajovátka o průměru 7 cm kolečka.
3
Omyjte 2 velká masitá rajčata a nakrájejte je na drobné kostičky. Vsypte je do mísy. Stroužek česneku oloupejte a prolisujte k rajčatům. Hrst bazalky nasekejte a přisypte do salsy. Vše zakápněte šťávou z poloviny citronu a zalijte 2 lžícemi olivového oleje. Vše promíchejte a dochuťte pepřem. Salsu dejte vychladit na chvilku do lednice.
4
Kolečka polenty potřete z obou stran zbylým olivovým olejem a ogrilujte je v rozpáleném grilu 2 minuty z každé strany. Servírujte ihned ozdobené vychlazenou salsou. Užijte si chuť svěží Itálie!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 43 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 36 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě dnes

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 43 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.