1
V míse smíchejte 210 g mouky, 70 g moučkového a půl sáčku vanilkového cukru, 1 lžíci mléka, žloutek a 125 g másla.
2
Vzniklé linecké těsto vyválejte, vykrájejte z něho malá kolečka a ta pak pečte v předehřáté troubě na 160 °C asi pět minut.
3
Mezitím si připravte náplň. V hrnci smíchejte nastrouhané ořechy, 75 ml vařícího mléka, půl sáčku vanilkového a 40 g moučkového cukru, 40 g másla a rum.
4
Vše zahřejte, ale nevařte. Pokud bude směs příliš tekutá, zahustěte namletými piškoty.
5
Po zchladnutí náplň vpěchujte do cukrářského sáčku a postupně k sobě lepte vždy dvě kolečka.
6
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření a hotové ischelské dortíčky jí polévejte. Dozdobte plátky mandlí.
1
V míse smíchejte 210 g mouky, 70 g moučkového a půl sáčku vanilkového cukru, 1 lžíci mléka, žloutek a 125 g másla.
2
Vzniklé linecké těsto vyválejte, vykrájejte z něho malá kolečka a ta pak pečte v předehřáté troubě na 160 °C asi pět minut.
3
Mezitím si připravte náplň. V hrnci smíchejte nastrouhané ořechy, 75 ml vařícího mléka, půl sáčku vanilkového a 40 g moučkového cukru, 40 g másla a rum.
4
Vše zahřejte, ale nevařte. Pokud bude směs příliš tekutá, zahustěte namletými piškoty.
5
Po zchladnutí náplň vpěchujte do cukrářského sáčku a postupně k sobě lepte vždy dvě kolečka.
6
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření a hotové ischelské dortíčky jí polévejte. Dozdobte plátky mandlí.