Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyIndonéský rendang
Albert logoAlbert logo
  • Indonéský rendang

Indonéský rendang

Indonéský rendang
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Indonéská
Bezlepkové
Menuboxy
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Menu box Indonéský rendang 1 ks
  • Hovězí žebra 600 g
  • Rýže jasmínová 300 g
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Voda 100 ml
  • Menu box Indonéský rendang 1 ks
  • Hovězí žebra 600 g
  • Rýže jasmínová 300 g
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Voda 100 ml

Příprava

1
Červenou chilli papričku očistěte od semínek, cibuli a stroužky česneku oloupejte a vše nakrájejte najemno. Maso nakrájejte na kostky.
2
V hrnci rozehřejte 2 polévkové lžíce oleje a cibuli s česnekem restujte 3 minuty.
3
Přidejte maso, 4 lžíce pasty rendang a dle chuti červenou chilli papričku a zalijte polovinou kokosového mléka. Přiveďte k varu a při střední teplotě vařte přikryté 4 hodiny.
4
Na pánvi nasucho při nejvyšším stupni teploty opékejte strouhaný kokos do zhnědnutí (1–2 minuty). Opečený kokos přimíchejte do hrnce s rendangem.
5
Očistěte zeleninu. Mrkev a fazolky nakrájejte na kousky, šalotku a česnek po oloupání nakrájejte najemno.
6
V kastrůlku rozehřejte 1 polévkovou lžíci oleje a při nejvyšším stupni teploty smažte šalotku a česnek 2 minuty.
7
Přidejte fazolky, mrkev, zbytek pasty rendang, zbytek kokosového mléka a vodu.
8
Přiveďte k varu a vařte pod pokličkou 6–9 minut. Zeleninu lze připravit současně s rendangem.
9
Rendang se zeleninou podávejte s rýží. Můžete dochutit chilli papričkou.
1
Červenou chilli papričku očistěte od semínek, cibuli a stroužky česneku oloupejte a vše nakrájejte najemno. Maso nakrájejte na kostky.
2
V hrnci rozehřejte 2 polévkové lžíce oleje a cibuli s česnekem restujte 3 minuty.
3
Přidejte maso, 4 lžíce pasty rendang a dle chuti červenou chilli papričku a zalijte polovinou kokosového mléka. Přiveďte k varu a při střední teplotě vařte přikryté 4 hodiny.
4
Na pánvi nasucho při nejvyšším stupni teploty opékejte strouhaný kokos do zhnědnutí (1–2 minuty). Opečený kokos přimíchejte do hrnce s rendangem.
5
Očistěte zeleninu. Mrkev a fazolky nakrájejte na kousky, šalotku a česnek po oloupání nakrájejte najemno.
6
V kastrůlku rozehřejte 1 polévkovou lžíci oleje a při nejvyšším stupni teploty smažte šalotku a česnek 2 minuty.
7
Přidejte fazolky, mrkev, zbytek pasty rendang, zbytek kokosového mléka a vodu.
8
Přiveďte k varu a vařte pod pokličkou 6–9 minut. Zeleninu lze připravit současně s rendangem.
9
Rendang se zeleninou podávejte s rýží. Můžete dochutit chilli papričkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.