1
Opatrně oddělte ze 3 vajec žloutky a bílky. Bílky vlijte do mísy.
2
Plech vyložený pečicím papírem posypte 180 g cukru krupice tak, aby vytvořil souvislou vyšší plochu. Je důležité, aby okraje cukru nebyly rozsypané. Pomocí pečicího papíru, který na okrajích lehce nazdvihnete, docílíte kompaktních okrajů hromádky. Plech vložte do trouby předehřáté na 200 °C a cukr zahřívejte 6 minut. Minutu před koncem pečení vyšlehejte bílky dotuha. Nejprve na malé otáčky, jakmile se začne tvořit pěna na okrajích mísy, zvyšte otáčky na maximum.
3
Cukr vytáhněte z trouby. Troubu nechte otevřenou a teplotu stáhněte na 100 °C. Po jedné lžíci za stálého šlehání přidejte cukr do bílků. Celou hmotu šlehejte 10 minut, až se cukr kompletně rozpustí a hmota bude mít trochu vyšší pokojovou teplotu. Hotovou hmotu na pusinky poznáte tak, že je lesklá, elastická a krásně drží tvar. Hmotu přendejte do cukrářského pytlíku s hladkou špičkou o průměru 15 mm. Trošku hmoty použijte na přilepení pečicího papíru k plechu. Na papír nastříkejte 20 malých hladkých pusinek o průměru 2 cm. Na každou pusinku položte omytou malinu. Maliny znovu zastříkněte pusinkovou hmotou, aby vznikl hladký indiánek. Pusinky ihned vložte do trouby vyhřáté na horkovzduch 100 °C a sušte 60 minut.
4
Upečené indiánské pusinky poznáte tak, že jdou lehce odloupnout od pečicího papíru. Po vyndání z trouby je nechte zcela vychladnout. Spotřebujte je ideálně do druhého dne. Bude to lehké, po kousnutí do první nebudete chtít přestat.
1
Opatrně oddělte ze 3 vajec žloutky a bílky. Bílky vlijte do mísy.
2
Plech vyložený pečicím papírem posypte 180 g cukru krupice tak, aby vytvořil souvislou vyšší plochu. Je důležité, aby okraje cukru nebyly rozsypané. Pomocí pečicího papíru, který na okrajích lehce nazdvihnete, docílíte kompaktních okrajů hromádky. Plech vložte do trouby předehřáté na 200 °C a cukr zahřívejte 6 minut. Minutu před koncem pečení vyšlehejte bílky dotuha. Nejprve na malé otáčky, jakmile se začne tvořit pěna na okrajích mísy, zvyšte otáčky na maximum.
3
Cukr vytáhněte z trouby. Troubu nechte otevřenou a teplotu stáhněte na 100 °C. Po jedné lžíci za stálého šlehání přidejte cukr do bílků. Celou hmotu šlehejte 10 minut, až se cukr kompletně rozpustí a hmota bude mít trochu vyšší pokojovou teplotu. Hotovou hmotu na pusinky poznáte tak, že je lesklá, elastická a krásně drží tvar. Hmotu přendejte do cukrářského pytlíku s hladkou špičkou o průměru 15 mm. Trošku hmoty použijte na přilepení pečicího papíru k plechu. Na papír nastříkejte 20 malých hladkých pusinek o průměru 2 cm. Na každou pusinku položte omytou malinu. Maliny znovu zastříkněte pusinkovou hmotou, aby vznikl hladký indiánek. Pusinky ihned vložte do trouby vyhřáté na horkovzduch 100 °C a sušte 60 minut.
4
Upečené indiánské pusinky poznáte tak, že jdou lehce odloupnout od pečicího papíru. Po vyndání z trouby je nechte zcela vychladnout. Spotřebujte je ideálně do druhého dne. Bude to lehké, po kousnutí do první nebudete chtít přestat.