Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyIndiánky v tmavé a bílé čokoládě
Albert logoAlbert logo
  • Indiánky v tmavé a bílé čokoládě

Indiánky v tmavé a bílé čokoládě

Indiánky v tmavé a bílé čokoládě
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
20 porcí
  • Voda 2 plž
  • Cukr krupicový 150 g
  • Škrob bramborový 10 g
  • Mouka kukuřičná 90 g
  • Vejce 6 ks
  • Džem jahodový 1 plž
  • Čokoláda bílá 200 g
  • Čokoláda hořká 200 g
  • Olej slunečnicový 130 g
  • Voda 2 plž
  • Cukr krupicový 150 g
  • Škrob bramborový 10 g
  • Mouka kukuřičná 90 g
  • Vejce 6 ks
  • Džem jahodový 1 plž
  • Čokoláda bílá 200 g
  • Čokoláda hořká 200 g
  • Olej slunečnicový 130 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 160 °C.
2
Vodu, 50 g cukru a 4 bílky vyšlehejte dotuha. Prosátou mouku, škrob a 4 žloutky smíchejte a opatrně vmíchejte k bílkům.
3
Směsí naplňte cukrářský sáček a tvarujte piškoty o průměru 3 cm přímo na plech s pečicím papírem. Pečte 12 minut, troubu vypněte a nechte chvíli dojít.
4
Padesát gramů cukru přidejte k 2 bílkům a ušlehejte na tuhý sníh. Připravte si cukrový rozvar​​. Zbylý cukr vsypte do hrnce a přidejte vodu tak, aby byla v rovině s cukrem. Za stálého míchání ohřejte na 120 °C, ověřte potravinářským teplomrem. Poté opatrně zašlehejte do bílků a přimíchejte jahodový džem.
5
Cukrářský sáček naplňte hotovou směsí, ozdobte vychlazené piškoty a nechte uschnout v pokojové teplotě.
6
Ve vodní lázni rozehřejte zvlášť bílou a tmavou čokoládu. Rozehřátou ji promíchejte vždy s polovinou oleje. Vychladlé špičky polijte čokoládou a nechte zatuhnout v lednici.
1
Troubu předehřejte na 160 °C.
2
Vodu, 50 g cukru a 4 bílky vyšlehejte dotuha. Prosátou mouku, škrob a 4 žloutky smíchejte a opatrně vmíchejte k bílkům.
3
Směsí naplňte cukrářský sáček a tvarujte piškoty o průměru 3 cm přímo na plech s pečicím papírem. Pečte 12 minut, troubu vypněte a nechte chvíli dojít.
4
Padesát gramů cukru přidejte k 2 bílkům a ušlehejte na tuhý sníh. Připravte si cukrový rozvar​​. Zbylý cukr vsypte do hrnce a přidejte vodu tak, aby byla v rovině s cukrem. Za stálého míchání ohřejte na 120 °C, ověřte potravinářským teplomrem. Poté opatrně zašlehejte do bílků a přimíchejte jahodový džem.
5
Cukrářský sáček naplňte hotovou směsí, ozdobte vychlazené piškoty a nechte uschnout v pokojové teplotě.
6
Ve vodní lázni rozehřejte zvlášť bílou a tmavou čokoládu. Rozehřátou ji promíchejte vždy s polovinou oleje. Vychladlé špičky polijte čokoládou a nechte zatuhnout v lednici.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.