Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHustá rybí polévka ze tří druhů ryb
Albert logoAlbert logo
  • Hustá rybí polévka ze tří druhů ryb

Hustá rybí polévka ze tří druhů ryb

Tato vydatná polévka bude netradiční ozdobou vánoční tabule. Jestli si na ni netroufnete na Štědrý den, určitě ji vyzkoušejte při jiné příležitosti.
Hustá rybí polévka ze tří druhů ryb
Velmi snadné
46-60 minut
3/5
Česká
Vánoce
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Petrželka čerstvá 2 snít.
  • Bobkový list 2 ks
  • Rajče 3 ks
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový
  • Pórek 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Badyán celý 1 ks
  • Rajský protlak 150 g
  • Bílé víno suché 250 ml
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Brambory 2 ks
  • Losos 150 g
  • Kapr 150 g
  • Sůl
  • Treska 150 g
  • Petrželka čerstvá 2 snít.
  • Bobkový list 2 ks
  • Rajče 3 ks
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový
  • Pórek 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Badyán celý 1 ks
  • Rajský protlak 150 g
  • Bílé víno suché 250 ml
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Brambory 2 ks
  • Losos 150 g
  • Kapr 150 g

Příprava

1
Rajčata do polévky nejdříve oloupejte. Zalijte je vařící vodou a nechte pět minut stát. Slupka potom půjde snadno stáhnout. Oloupaná rajčata nakrájejte na větší kusy.
2
Z petrželky otrhejte lístky a stonky nechte. Lístky zatím schovejte. Stonky svažte kuchyňským provázkem do svazečku s tymiánem a bobkovými listy.
3
Ve velkém polévkovém hrnci rozehřejte olej a 10 minut opékejte cibuli nakrájenou na kostičky a kolečka pórku. Na další dvě minuty přidejte nakrájený česnek a poté také rajčatový protlak a badyán. Promíchejte a krátce opečte. Podlijte bílým vínem, vložte do hrnce svazek bylinek a povařte.
4
Po pěti minutách zalijte vývarem, posolte, přihoďte oloupaná rajčata a nakrájené brambory. Hrnec přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Zhruba po deseti minutách vložte rybí maso nakrájené na hrubé kostky a uvařte doměkka. Před podáváním posypte každou porci nasekanou petrželkou.
1
Rajčata do polévky nejdříve oloupejte. Zalijte je vařící vodou a nechte pět minut stát. Slupka potom půjde snadno stáhnout. Oloupaná rajčata nakrájejte na větší kusy.
2
Z petrželky otrhejte lístky a stonky nechte. Lístky zatím schovejte. Stonky svažte kuchyňským provázkem do svazečku s tymiánem a bobkovými listy.
3
Ve velkém polévkovém hrnci rozehřejte olej a 10 minut opékejte cibuli nakrájenou na kostičky a kolečka pórku. Na další dvě minuty přidejte nakrájený česnek a poté také rajčatový protlak a badyán. Promíchejte a krátce opečte. Podlijte bílým vínem, vložte do hrnce svazek bylinek a povařte.
4
Po pěti minutách zalijte vývarem, posolte, přihoďte oloupaná rajčata a nakrájené brambory. Hrnec přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Zhruba po deseti minutách vložte rybí maso nakrájené na hrubé kostky a uvařte doměkka. Před podáváním posypte každou porci nasekanou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.