Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHusí kaldoun s bylinkovými knedlíčky
Albert logoAlbert logo
  • Husí kaldoun s bylinkovými knedlíčky

Husí kaldoun s bylinkovými knedlíčky

Při svatomartinských hodech nepřijde nic nazmar. Ze zbytku pečené husy připravíte vydatný kaldoun. Jedná se vlastně o klasický vývar z pečených kostí zjemněný smetanou, který lze obohatit o droby, knedlíčky či noky.
Husí kaldoun s bylinkovými knedlíčky
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Den Svatého Martina
Polévka

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Máslo 80 g
  • Mrkev 7 ks
  • Husí skelet
  • Cibule 2 ks
  • Petržel 5 ks
  • Celer 1/2 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Pepř celý 8 ks
  • Smetana na vaření 150 ml
  • Petržel hladkolistá 1,5 hrs.
  • Mouka hladká 4 plž
  • Houska 1,5 ks
  • Pepř
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Krupice 250 g
  • Sůl
  • Vývar husí 250 ml
  • Pažitka čerstvá 1/2 svaz.
  • Máslo 80 g
  • Mrkev 7 ks
  • Husí skelet
  • Cibule 2 ks
  • Petržel 5 ks
  • Celer 1/2 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Pepř celý 8 ks
  • Smetana na vaření 150 ml
  • Petržel hladkolistá 1,5 hrs.
  • Mouka hladká 4 plž
  • Houska 1,5 ks
  • Pepř
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.