Při svatomartinských hodech nepřijde nic nazmar. Ze zbytku pečené husy připravíte vydatný kaldoun. Jedná se vlastně o klasický vývar z pečených kostí zjemněný smetanou, který lze obohatit o droby, knedlíčky či noky.
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Den Svatého Martina
Polévka
Ingredience
Složení
6 porcí
Máslo 80 g
Mrkev 7 ks
Husí skelet
Cibule 2 ks
Petržel 5 ks
Celer 1/2 ks
Bobkový list 2 ks
Nové koření 5 ks
Pepř celý 8 ks
Smetana na vaření 150 ml
Petržel hladkolistá 1,5 hrs.
Mouka hladká 4 plž
Houska 1,5 ks
Pepř
Muškátový oříšek 1/2 člž
Krupice 250 g
Sůl
Vývar husí 250 ml
Pažitka čerstvá 1/2 svaz.
Máslo 80 g
Mrkev 7 ks
Husí skelet
Cibule 2 ks
Petržel 5 ks
Celer 1/2 ks
Bobkový list 2 ks
Nové koření 5 ks
Pepř celý 8 ks
Smetana na vaření 150 ml
Petržel hladkolistá 1,5 hrs.
Mouka hladká 4 plž
Houska 1,5 ks
Pepř
Muškátový oříšek 1/2 člž
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!