1
Kaštany nakrájejte na větší kousky.
2
Vejce rozklepněte a oddělte přitom žloutky od bílků. Bílky ušlehejte dotuha.
3
Kostičky ze starších rohlíků osmahněte na pánvi na másle. Pak je v míse namočte do mléka, přidejte žloutky, kaštany, nasekané lístky petržele, sůl, špetku pepře a muškátového oříšku. Všechno dobře promíchejte.
4
Nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh.
5
Očištěnou, opláchnutou a osušenou husu osolte vně i uvnitř a posypte kmínem. Naplňte ji nádivkou a sešijte nebo sepněte špejlemi.
6
Husu vložte do pekáče prsíčky dolů, podlijte ji horkou vodou a pečte po dobu 1 ½ hodiny na 170 °C. Během pečení ji občas přelévejte vyškvařeným sádlem. Aby se sádlo nepřipalovalo, postupně ho naběračkou odebírejte.
7
Když je husa na hřbetu zlatá, otočte ji a pokračujte v pečení a sbírání sádla po dobu 1 ½ hodiny, dokud nebude dozlatova upečená.
1
Kaštany nakrájejte na větší kousky.
2
Vejce rozklepněte a oddělte přitom žloutky od bílků. Bílky ušlehejte dotuha.
3
Kostičky ze starších rohlíků osmahněte na pánvi na másle. Pak je v míse namočte do mléka, přidejte žloutky, kaštany, nasekané lístky petržele, sůl, špetku pepře a muškátového oříšku. Všechno dobře promíchejte.
4
Nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh.
5
Očištěnou, opláchnutou a osušenou husu osolte vně i uvnitř a posypte kmínem. Naplňte ji nádivkou a sešijte nebo sepněte špejlemi.
6
Husu vložte do pekáče prsíčky dolů, podlijte ji horkou vodou a pečte po dobu 1 ½ hodiny na 170 °C. Během pečení ji občas přelévejte vyškvařeným sádlem. Aby se sádlo nepřipalovalo, postupně ho naběračkou odebírejte.
7
Když je husa na hřbetu zlatá, otočte ji a pokračujte v pečení a sbírání sádla po dobu 1 ½ hodiny, dokud nebude dozlatova upečená.