Klasikou svatomartinských hodů je pečená husa nadívaná jablky. Zkuste ji letos podávat s poctivým karlovarským knedlíkem.
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení
6 porcí
Sůl
Špejle
Jablko 200 g
Kmín celý 3 plž
Cibule 200 g
Husa celá 4 kg
Bílé víno 1/2 l
Provázek
Sůl
Špejle
Jablko 200 g
Kmín celý 3 plž
Cibule 200 g
Husa celá 4 kg
Bílé víno 1/2 l
Provázek
Příprava
1
Troubu předehřejte na 170 °C. Očištěnou a opláchnutou husu osolte a okmínujte. Naplňte cibulí, jablky, spíchněte špejlí a nohy svažte potravinářským provázkem.
2
Vložte do pekáče zády vzhůru a pečte jednu hodinu. Obraťte a průběžně podlévejte vínem. Po upečení husu vyjměte z trouby a nechte na teplém místě odpočinout.
1
Troubu předehřejte na 170 °C. Očištěnou a opláchnutou husu osolte a okmínujte. Naplňte cibulí, jablky, spíchněte špejlí a nohy svažte potravinářským provázkem.
2
Vložte do pekáče zády vzhůru a pečte jednu hodinu. Obraťte a průběžně podlévejte vínem. Po upečení husu vyjměte z trouby a nechte na teplém místě odpočinout.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!