1
Připravte si tradiční orientální pochoutku, jakou je hummus. V tomto receptu se hummus obměnil červenou řepou, čímž získal její zářivou červenou barvu.
2
Omytou, ale neoloupanou červenou řepu dejte do velkého hrnce, zalijte ji vodou a přiklopenou vařte 30–40 minut doměkka.
3
Řepu osušte a nechte ji zchladnout.
4
Nejlépe v gumových rukavicích řepu oloupejte, nakrájejte a rozmixujte s okapanou cizrnou, šťávou z citronů a mletým kmínem. Podle chuti osolte a opepřete.
5
Servírujte s jogurtem, arabským chlebem a skrojky citronu, posypané celým kmínem (nasucho opečeným) a mátou.
1
Připravte si tradiční orientální pochoutku, jakou je hummus. V tomto receptu se hummus obměnil červenou řepou, čímž získal její zářivou červenou barvu.
2
Omytou, ale neoloupanou červenou řepu dejte do velkého hrnce, zalijte ji vodou a přiklopenou vařte 30–40 minut doměkka.
3
Řepu osušte a nechte ji zchladnout.
4
Nejlépe v gumových rukavicích řepu oloupejte, nakrájejte a rozmixujte s okapanou cizrnou, šťávou z citronů a mletým kmínem. Podle chuti osolte a opepřete.
5
Servírujte s jogurtem, arabským chlebem a skrojky citronu, posypané celým kmínem (nasucho opečeným) a mátou.