Připravte si domácí hummus z červené čočky s čerstvou petrželí - věřte nám, že už kupovaný chtít nebudete. Pokud se doma pustíte i do přípravy tahini pasty, počítejte s přibližně 10 minutami vaření navíc.
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Balkánská
Recepty na každý den
Hlavní chod
Ingredience
Složení
1 porcí
Čočka červená 200 g
Voda 200 ml
Česnek 2 strouž.
Tahini 3 plž
Olej olivový 5 plž
Sůl
Citronová šťáva 60 ml
Petrželka čerstvá
Pepř
Čočka červená 200 g
Voda 200 ml
Česnek 2 strouž.
Tahini 3 plž
Olej olivový 5 plž
Sůl
Citronová šťáva 60 ml
Petrželka čerstvá
Pepř
Příprava
1
Čočku vhoďte do vařící vody v pánvi, přiveďte k varu a vařte, až se voda vsákne do čočky. Pak ji nechte okapat a vychladnout na cedníku.
2
Čočku, česnek a tahini rozmixujte na pastu. Pak vmíchejte olej a citronovou šťávu, osolte, opepřete a ozdobte petrželkou.
1
Čočku vhoďte do vařící vody v pánvi, přiveďte k varu a vařte, až se voda vsákne do čočky. Pak ji nechte okapat a vychladnout na cedníku.
2
Čočku, česnek a tahini rozmixujte na pastu. Pak vmíchejte olej a citronovou šťávu, osolte, opepřete a ozdobte petrželkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Inspirace na přípravu hummusu
Hledáte-li inspiraci na přípravu hummusu, vyzkoušejte některý z těchto chutných receptů. Klasický Cizrnový hummus je ideální volbou pro milovníky tradičních chutí, zatímco Hummus s pastou tahini přináší jemnou krémovost díky přidané sezamové pastě. Pro ty, kdo chtějí vyzkoušet něco netradičního, doporučujeme Hummus z červené řepy, který vás okouzlí nejen barvou, ale i chutí.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!