Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHruškový závin
Albert logoAlbert logo
  • Hruškový závin

Hruškový závin

Hruškový závin je skvělou volbou pro milovníky sladkých dezertů. Tento recept kombinuje šťavnaté hrušky s křupavými ořechy a jemnou čokoládou, což vytváří neodolatelnou chuťovou kombinaci. Ideální pro podzimní večery, kdy si chcete dopřát něco sladkého a zároveň zdravého.
Hruškový závin
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 30 g
  • Olej slunečnicový 55 ml
  • Mouka hladká 200 g
  • Voda 100 ml
  • Citron BIO 1 ks
  • Hruška 320 g
  • Čokoláda hořká 80 g
  • Cukr třtinový 50 g
  • Strouhanka 40 g
  • Ořechy lískové 40 g
  • Máslo 30 g
  • Olej slunečnicový 55 ml
  • Mouka hladká 200 g
  • Voda 100 ml
  • Citron BIO 1 ks
  • Hruška 320 g
  • Čokoláda hořká 80 g
  • Cukr třtinový 50 g
  • Strouhanka 40 g
  • Ořechy lískové 40 g

Příprava

1
Připravte si mističku, kterou vymažte olejem. Část oleje si ještě nechte na „zalití“ těsta. V misce smíchejte 150 g mouky, vodu a 20 ml oleje na lepivou hmotu.
2
Těsto vypracujte, až bude krásně vláčné, přendejte ho do vymazané misky a zalijte zbytkem oleje, tak aby těsto v lednici neosychalo. Nechte přes noc odležet, aby se aktivoval lepek v mouce.
3
Na vyšší prkénko rozprostřete utěrku.
4
Aby se těsto nepřilepilo, po celé její ploše ji bohatě posypte hladkou moukou. Doporučuje se 50 g. Pomoučněte si i ruce, aby se vám těsto na ně nelepilo. Na takto připravené desce lehce vyválejte odležené těsto do obdélníku o velikosti 15 × 20 cm. Dlaněmi roztahujte těsto do vzduchu. Pracujte rychle a opatrně. Když je těsto o 10 cm větší, zahákněte ho na kraje prkénka. Prkénko je cca 30 × 25 cm velké.
5
Zatím si připravíte hruškovou náplň. Očištěné, oloupané hrušky bez jádřinců nakrájejte na tenké plátky, dejte do misky, přelijte šťávou z citronu a promíchejte.
6
Mezitím v mikrovlnce rozpusťte čokoládu. Do ní přisypte cukr a promíchejte spolu s hruškami. Do směsi přidejte nahrubo nasekané ořechy.
7
Třetinu nataženého těsta posypte strouhankou, kterou pak poklaďte jablečnou náplní.
8
Celou směs zaviňte do těsta pomocí utěrky, konce dobře zatlačte do těsta.
9
Nakonec pomažte celou vrchní část rozpuštěným máslem. Pečte v troubě na 190 °C po dobu 30 minut.
1
Připravte si mističku, kterou vymažte olejem. Část oleje si ještě nechte na „zalití“ těsta. V misce smíchejte 150 g mouky, vodu a 20 ml oleje na lepivou hmotu.
2
Těsto vypracujte, až bude krásně vláčné, přendejte ho do vymazané misky a zalijte zbytkem oleje, tak aby těsto v lednici neosychalo. Nechte přes noc odležet, aby se aktivoval lepek v mouce.
3
Na vyšší prkénko rozprostřete utěrku.
4
Aby se těsto nepřilepilo, po celé její ploše ji bohatě posypte hladkou moukou. Doporučuje se 50 g. Pomoučněte si i ruce, aby se vám těsto na ně nelepilo. Na takto připravené desce lehce vyválejte odležené těsto do obdélníku o velikosti 15 × 20 cm. Dlaněmi roztahujte těsto do vzduchu. Pracujte rychle a opatrně. Když je těsto o 10 cm větší, zahákněte ho na kraje prkénka. Prkénko je cca 30 × 25 cm velké.
5
Zatím si připravíte hruškovou náplň. Očištěné, oloupané hrušky bez jádřinců nakrájejte na tenké plátky, dejte do misky, přelijte šťávou z citronu a promíchejte.
6
Mezitím v mikrovlnce rozpusťte čokoládu. Do ní přisypte cukr a promíchejte spolu s hruškami. Do směsi přidejte nahrubo nasekané ořechy.
7
Třetinu nataženého těsta posypte strouhankou, kterou pak poklaďte jablečnou náplní.
8
Celou směs zaviňte do těsta pomocí utěrky, konce dobře zatlačte do těsta.
9
Nakonec pomažte celou vrchní část rozpuštěným máslem. Pečte v troubě na 190 °C po dobu 30 minut.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 42 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 35 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 42 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.