1
Troubu nastavte na 180 °C. Máslem vymažte a hrubou moukou vysypte dortovou formu o průměru 22 cm.
2
Hladkou mouku, kypřicí prášek, ořechy a špetku soli rozmixujte na směs připomínající drobenku.
3
Ručním elektrickým šlehačem našlehejte máslo, oba cukry a polovinu medu do světlé a nadýchané hmoty. Vejce a žloutek společně našlehejte. Mléko promíchejte s vanilkovým extraktem. Nakonec moučnou směs přidávejte na střídačku s mléčnou směsí do máslovomedové a umíchejte do vláčného těsta. Vmíchejte do něj hrušku a vše nalijte do připravené formy. Pečte 40–45 minut nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli.
4
Zbytek medu zahřejte v rendlíčku a pak jím potřete teplý koláč. Nechte zchladnout a pak podávejte s dotuha ušlehanou smetanou, smíchanou s tvarohem, amarettem a 1 lžičkou cukru.
1
Troubu nastavte na 180 °C. Máslem vymažte a hrubou moukou vysypte dortovou formu o průměru 22 cm.
2
Hladkou mouku, kypřicí prášek, ořechy a špetku soli rozmixujte na směs připomínající drobenku.
3
Ručním elektrickým šlehačem našlehejte máslo, oba cukry a polovinu medu do světlé a nadýchané hmoty. Vejce a žloutek společně našlehejte. Mléko promíchejte s vanilkovým extraktem. Nakonec moučnou směs přidávejte na střídačku s mléčnou směsí do máslovomedové a umíchejte do vláčného těsta. Vmíchejte do něj hrušku a vše nalijte do připravené formy. Pečte 40–45 minut nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli.
4
Zbytek medu zahřejte v rendlíčku a pak jím potřete teplý koláč. Nechte zchladnout a pak podávejte s dotuha ušlehanou smetanou, smíchanou s tvarohem, amarettem a 1 lžičkou cukru.