Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHruškový koláč vzhůru nohama!
Albert logoAlbert logo
  • Hruškový koláč vzhůru nohama!

Hruškový koláč vzhůru nohama!

Hruškový koláč vzhůru nohama!
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 160 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Mouka hladká BIO 200 g
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Cukr třtinový BIO 150 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Vejce BIO 3 ks
  • Mandlové mléko 65 ml
  • Voda 2 plž
  • Káva instantní 3 plž
  • Vlašské ořechy 125 g
  • Skořice mletá 2 člž
  • Hruška 3 ks
  • Cukr moučkový 125 g
  • Máslo 160 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Mouka hladká BIO 200 g
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Cukr třtinový BIO 150 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Vejce BIO 3 ks
  • Mandlové mléko 65 ml
  • Voda 2 plž
  • Káva instantní 3 plž
  • Vlašské ořechy 125 g
  • Skořice mletá 2 člž
  • Hruška 3 ks
  • Cukr moučkový 125 g

Příprava

1
V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, muškátový oříšek a sůl.
2
V druhé míse vyšlehejte 150 g změklého másla s cukrem do jemné pěny, přidejte vejce a 3 lžíce mandlového mléka. Kávu rozmíchejte ve dvou lžících vroucí vody, přidejte do směsi a vše zamíchejte.
3
Přidejte moučnou směs, nakrájené ořechy a promíchejte v hladké těsto.
4
Formu o průměru 23 cm vymažte studeným máslem a poprašte skořicí.
5
Ve dvou vrstvách vyskládejte na dno plátky oloupané hrušky bez jádřinců.
6
Těsto přelijte do formy a pečte dozlatova 40 minut v troubě na 180 °C.
7
Na polevu smíchejte 125 g cukru s 60 ml mandlového mléka. Před podáváním přelijte polevou.
1
V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, muškátový oříšek a sůl.
2
V druhé míse vyšlehejte 150 g změklého másla s cukrem do jemné pěny, přidejte vejce a 3 lžíce mandlového mléka. Kávu rozmíchejte ve dvou lžících vroucí vody, přidejte do směsi a vše zamíchejte.
3
Přidejte moučnou směs, nakrájené ořechy a promíchejte v hladké těsto.
4
Formu o průměru 23 cm vymažte studeným máslem a poprašte skořicí.
5
Ve dvou vrstvách vyskládejte na dno plátky oloupané hrušky bez jádřinců.
6
Těsto přelijte do formy a pečte dozlatova 40 minut v troubě na 180 °C.
7
Na polevu smíchejte 125 g cukru s 60 ml mandlového mléka. Před podáváním přelijte polevou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.