1
V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, muškátový oříšek a sůl.
2
V druhé míse vyšlehejte 150 g změklého másla s cukrem do jemné pěny, přidejte vejce a 3 lžíce mandlového mléka. Kávu rozmíchejte ve dvou lžících vroucí vody, přidejte do směsi a vše zamíchejte.
3
Přidejte moučnou směs, nakrájené ořechy a promíchejte v hladké těsto.
4
Formu o průměru 23 cm vymažte studeným máslem a poprašte skořicí.
5
Ve dvou vrstvách vyskládejte na dno plátky oloupané hrušky bez jádřinců.
6
Těsto přelijte do formy a pečte dozlatova 40 minut v troubě na 180 °C.
7
Na polevu smíchejte 125 g cukru s 60 ml mandlového mléka. Před podáváním přelijte polevou.
1
V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, muškátový oříšek a sůl.
2
V druhé míse vyšlehejte 150 g změklého másla s cukrem do jemné pěny, přidejte vejce a 3 lžíce mandlového mléka. Kávu rozmíchejte ve dvou lžících vroucí vody, přidejte do směsi a vše zamíchejte.
3
Přidejte moučnou směs, nakrájené ořechy a promíchejte v hladké těsto.
4
Formu o průměru 23 cm vymažte studeným máslem a poprašte skořicí.
5
Ve dvou vrstvách vyskládejte na dno plátky oloupané hrušky bez jádřinců.
6
Těsto přelijte do formy a pečte dozlatova 40 minut v troubě na 180 °C.
7
Na polevu smíchejte 125 g cukru s 60 ml mandlového mléka. Před podáváním přelijte polevou.